Hlavní obsah

ČR - Španělsko 3:1Stolní tenistky po výhře nad Španělskem postoupily na ME družstev

Litomyšl

České stolní tenistky postoupily na mistrovství Evropy družstev v příštím roce ve Francii. V závěrečném utkání kvalifikační skupiny A4 porazily v Litomyšli Španělsko 3:1 a obsadily v tabulce druhé místo za Maďarskem. V případě porážky by musely o účast na šampionátu dál bojovat.

Článek

Dva body dnes získala Hana Matelová, která na úvod zdolala Galiu Dvorakovou 3:1 a poté rozhodla v souboji týmových jedniček proti Marii Xiao. Předtím španělské jedničce podlehla Dana Čechová a druhý bod na konto českého týmu přidala Karin Adámková výhrou nad další hráčkou čínského původu Zhang Xuan.

Matelová oplatila Xiao pár dnů starou porážku z Ligy mistryň. "Je to super, jsem moc ráda, že jsme to zvládly a postoupily přímo. Baráž by byla hodně nepříjemná, nerada bych v ní hrála třeba se Slovenkami. Jsme prostě tam," uvedla na webu České asociace stolního tenisu. "Důležitý byl třetí set, ve kterém jsem vyhrála koncovku. V tom čtvrtém už jsem se soustředila na každý míček a nepřemýšlela o několika promarněných mečbolech. Nechtěla jsem hrát pátý set, to by bylo zase padesát na padesát," řekla Matelová.

Kvalifikace ME družstev žen ve stolním tenisu - skupina A4:
ČR - Španělsko 3:1
Matelová - Dvoraková 3:1 (4, 7, -6, 9), Čechová - Xiao 1:3 (-4, 4, -8, -9), Adámková - Zhang Xuan 3:2 (7, -5, 6, -16, 7), Matelová - Xiao 3:1 (7, -9, 12, 11).
Konečná tabulka:
1.Maďarsko43110:57
2.ČR4228:86
3.Španělsko4135:105

Reklama

Související témata: