Hlavní obsah

Zdráhalová vydřela osobní rekord na nízko položené trati, pak musela překousnout zklamání

Inzell

Osobní rekord na nízko položených tratích zajela česká rychlobruslařská reprezentantka Nikola Zdráhalová na mistrovství světa v Inzellu v závodě na 1500 metrů. Výkon 1:57,426 minuty však v neděli stačil jen na sedmnácté místo. V průběhu odpoledne pak dvaadvacetiletá rychlobruslařka skončila šestnáctá v závodě s hromadným startem, v němž se představila i Natálie Kerschbaummayerová finišující o pozici hůře.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová (vlevo) při tréninku na mistrovství světa v Inzellu.

Článek

„S výkonem na patnáctistovce jsem spokojená. Zajela jsem si osobní rekord na nízko položené dráze," přemítala Zdráhalová, která potvrdila rostoucí formu a o více než sekundu vylepšila týden starý výkon ze Světového poháru v Hamaru.

Zdráhalová v úvodu sezony plnila studijní povinnosti a přibrzdily ji i zdravotní trable, s nimiž bojovala v listopadu i prosinci. „Nyní cítím, že jsem výkonnostně zpět. Jdu nahoru. Ještě to není jako na olympijských hrách v Pchjongčchangu, ale forma má vzestupnou tendenci."

Za pár desítek minut nastoupila Zdráhalová k bitvě s hromadným startem. Musela se však spokojit až s šestnáctou příčkou. „Neměla jsem potřebné štěstí, abych se udržela v první skupině. Zrovna v okamžiku, kdy startovní pole rozdělil pád, jsem byla vzadu," posteskla si Zdráhalová, která nezasáhla ani do bodovaných sprintů. „Okamžik pádu byl klíčovým pro vývoj. Jsem zklamaná a moc mě mrzí, že jsem tam zůstala viset, protože bych možná s první skupinou dokázala jet," říkala Zdráhalová.

Hvězdou nedělního odpoledne v bavorském městečku byla rychlobruslařka Ireen Wüstová, která počtvrté v historii vyhrála závod na 1500 metrů. Dvaatřicetiletá reprezentantka Nizozemska se tak v historickém pořadí zlatých medailí v součtu všech šampionátu dotáhla na devatenáctinásobné šampionky Martinu Sáblíkovou a Němku Gundu Niemannovou-Stirnemannovou.

Historické pořadí medailí z MS rychlobruslařek:
1. Wüstová (Niz.) 19 - 18 - 3
2. Sáblíková (ČR) 19 - 6 - 1
3. Niemannová (Něm.) 19 - 5 - 0
4. Friesingerová (Něm.) 16 - 11 - 1
5. Enkeová (NDR) 11 - 4 - 0
6. Garbrechtová (Něm.) 9 -2 - 0
Pozn.: včetně vícebojů i závodů družstev

Reklama

Související témata: