Hlavní obsah

Pro Korbela skončilo MS překvapivě už v prvním kole

ZÁHŘEB

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel vypadl na mistrovství světa v Záhřebu překvapivě hned v prvním kole. Šestatřicetiletého hráče vyřadil juniorský mistr světa Japonec Kenta Macudaira, který mu nepovolil ani set.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

Utkání se hrálo ve vedlejší hale, kde panovaly odlišné podmínky než v Domě sportu. S velkou vlhkostí vzduchu se lépe vyrovnal asijský stolní tenista, který v průběhu utkání postupně získával sebedůvěru. Zvládl i koncovku třetího setu, kdy se Korbel ještě mohl vrátit do zápasu.

O ještě větší překvapení se dnes v Záhřebu postaral slovenský stolní tenista Ľubomír Pištej, jenž vyřadil mistra světa z roku 2003 Wernera Schlagera z Rakouska.

V mužské dvouhře neprošel prvním kolem ani Jakub Kleprlík, který podlehl olympijskému vítězi Rjo Sung-minovi z Koreje. Naopak v druhém kole ženské dvouhry bude mít Česká republika dvojí zastoupení.

Štrbíková také postoupila

Po Ivetě Vacenovské postoupila i česká jednička Renata Štrbíková. V utkání s Francouzkou Laure Phaiovou-Pangovou sice špatně začala, ale postupně se zlepšovala a od třetí sady již nebylo o jejím postupu pochyb.

"Úvod turnaje mi moc nevyšel, ve čtyřhře i mixu jsem prohrála hned v úvodním kole, a to mi na pohodě nepřidalo. Naštěstí jsem dnes dokázala po první prohrané sadě rychle srovnat krok. A díky pestré hře a častým změnám rytmu jsem další sety dokázala poměrně hladce vyhrát," komentovala průběh utkání Štrbíková v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK.

V zápase s Číňankou Li Siao-sia nepřekvapila Ivana Weberová, která se po prohře 0:4 na sety se šampionátem rozloučila. Stejně dopadly všechny české páry i ve smíšené čtyřhře.

Výsledky:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo: Macudaira (Jap.) - Korbel (ČR) 4:0 (9, 4, 7, 9), Rjo Sung-min (Korea) - J. Kleprlík (ČR) 4:1 (4, 3, 13, -9, 3).
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo: Štrbíková (ČR) - Phaiová-Pangová (Fr.) 4:1 (-4, 11, 3, 3, 5), Li Siao-sia (Čína) - Weberová (ČR) 4:0 (6, 10, 8, 6).
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Ču Se-hjok, Pak Mi-jong (Korea) - J. Kleprlik, Pěnkavová (ČR) 4:0 (4, 6, 6, 4), Tsuboi, Sakoová (Braz.) - Korbel, Štrbíková 4:3 (-5, -5, 13, 6, 8, -5, 6), Čcheng Jük, Čang Žuej (Hongkong) - Konečný, Weberová (ČR) 4:1 (-6, 7, 7, 10, 4), Zwickl, Pergelová (Maď.) - Gavlas, Vacenovská (ČR) 4:2 (8, -5, -10, 6, 7, 9), Kim Čung-hun, Čo Ha-la (Korea) - Jančařík, Harabaszová (ČR) 4:3 (9, 8, -8, -7, 9, -11, 8).

Reklama