Hlavní obsah

Boxeři Kraj a Konečný obhájili profesionální tituly

MARIBOR

Nejlepší čeští profesionální boxeři současnosti Lukáš Konečný a Rudolf Kraj obhájili v úterý v Mariboru své mezinárodní tituly. Konečný porazil Ukrajince Romana Džumana 3:0 na body a nadále tak má ve svém držení pás interkontinentálního šampióna organizace WBO superwelterové váhové kategorie do 69,85 kg. Kraj v duelu o titul interkontinentálního mistra WBC těžké váhy zdolal Ismaila Abdoula z Belgie rovněž podle všech tří rozhodčích.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj.

Článek

Konečný si ve sportovní hale v Mariboru připsal jubilejní 35. výhru po odchodu z amatérského ringu, když ukrajinského boxera porazil jednoznačně na body. Dva rozhodčí ocenili jeho převahu skóre 116:111, třetí 115:113. Došlo tak na předzápasová slova českého boxera, že Džuman, který si připsal teprve třetí porážku ve své profesionální kariéře, je kvalitní soupeř a porazit jej před limitem bude hodně těžké.

"Celkově to bylo ale docela snadné. Tlačil jsem se dopředu a snažil se ho trefovat na spodek, což se mi celkem dařilo," uvedl Konečný pro ČTK. Jednou se mu dokonce podařilo poslat soupeře levým hákem na zem. "Na k.o. to ale nebylo. Nakonec jsem ale vyhrál jasně na body, takže to bylo dobré," pochvaloval si osmadvacetiletý český boxer.

Ani Kraj nepřidal desáté vítězství před limitem, v utkání proti Abdoulovi však měl od prvních kol převahu a poměrně jistě si připsal dvanáctou výhru v profesionálním ringu; v něm tak stále má stoprocentní úspěšnost. Dva sudí po souboji vyhlásili výsledek 116:112, třetí pak měl celkové skóre dokonce 117:111 ve prospěch stříbrného olympijského medailisty ze Sydney.

Reklama