Hlavní obsah

Boxer Kraj se radoval z další výhry, hrozí mu ale operace

PRAHA

Přední český profesionální boxer Rudolf Kraj si v úterý večer ve slovinském Mariboru připsal dvanáctou výhru po odchodu z amatérského ringu a prodloužil svou sérii neporazitelnosti. Radost z úspěchu mu však kalí problémy s levým loktem, který jej již několik měsíců bolí a omezují v přípravě a zápasech. Nedá se vyloučit, že stříbrný medailista z olympiády v Sydney bude muset v nejbližší době na operaci.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Rudolf Kraj (vpravo)

Článek

"Ve čtvrtek jdu na vyšetření na magnetickou rezonanci, takže pak budu vědět více. Už s tím ale musím něco udělat," řekl dnes Kraj ČTK. Jeho potíže se stupňují od říjnového souboje s Pavlem Melkomjanem v Praze, který mohl absolvovat díky obstřiku týmového lékaře. "Už mě tam píchal asi šestkrát a řekl, že už v tom nebude pokračovat. Že se to jen zhoršuje," uvedl mělnický boxer, jenž tak zatím poslední duel proti Ismailu Abdoulovi absolvoval bez lékařské pomoci.

I přes tento handicap Kraj zápas s belgickým boxer úspěšně zvládl a podruhé obhájil pás interkontinentálního šampiona organizace WBC těžké váhové kategorie. "Určitě jsem mohl boxovat lépe, ale neměl jsem svůj den. Na druhou stranu jsem vyhrál, což se počítá a je to hlavní," řekl Kraj k zápasu, který vyhrál jasně 3:0 na body.

Hlavním kladem zápasu byl fakt, že poprvé v profesionální kariéře absolvoval dvanáct kol, na které byl duel vypsaný. "Určitě to tak je. Tohle jsou zkušenosti, které nikde nenajdeš. Řekl bych, že to byl i záměr manažera. Chtěl, abych si to zkusil a našel mi boxera 'držáka'," uvedl devětadvacetiletý člen stáje Spotlight Boxing. Zkušený Abdoul má za sebou řadu soubojů s kvalitními soupeři, které prohrál jen na body.

Kraj se hned v noci po zápase vydal domů za odpočinkem. O boxu prý nechce ani slyšet. "Nejméně měsíc. Mám volno a nic jiného mě nezajímá. Po minulém zápase jsem se na další souboj začal připravovat asi po týdenní přestávce. Teď si chci odpočinout pořádně," řekl Kraj, který netuší, kdy jej čeká další duel.

Konečný chce zápas o evropský nebo světový titul

Doma se ve středu ráno objevil i Lukáš Konečný, jenž v Mariboru také obhájil svůj titul. Bronzový medailista ze světového šampionátu amatérů je i nadále interkontinentálním šampiónem organizace WBO superwelterové váhové kategorie do 69,85 kg. Ukrajince Romana Džumana porazil na body rovněž jednoznačně 3:0.

"Se zápasem jsem spokojený, měl jsem to pod kontrolou, ale nebyla to žádná sranda," řekl Konečný ČTK. Džuman ustál řadu jeho úderů na spodek a na zem se jej podařilo poslal ústeckému boxerovi jen jednou. "Je mi trochu líto, že se mi nepodařilo zápas ukončit před limitem, ale ke konci už jsem věděl, že vyhraju, tak jsem nechtěl zbytečně riskovat. Kdybych se pustil do velkého tlaku, musel bych se i trochu odkrýt, což by se mi nemuselo vyplatit," uvedl Konečný.

I on chce v příštích dnech hlavně odpočívat. Příští týden ale má s manažerem Ulfem Steinforthem jednat i o své budoucnosti. Věří, že se tentokrát dočká velkého zápasu o evropský či světový titul WBO. "Nejvíce by se mi líbila světová eliminace, ve které bych zřejmě nastoupil proti Michele Piccirillimu," přál si. Ital mu v březnu loňského roku připravil druhou porážku v profesionálním ringu a Konečný by mu ji rád vrátil.

V Mariboru se představil i Ladislav Kutil, který nestačil v polotěžké kategorii na Aleksy Kuziemského z Polska a prohrál po osmi kolech na body. Kutil si tak v sedmnáctém zápase mezi profesionály připsal první prohru. "Prohrál jsem zaslouženě. Po počítání v prvním kole jsem viděl zamlženě a navíc pak odešel fyzicky. Takhle špatně připravený už nikdy za hranice nevyjedu," řekl Kutil deníku Sport.

Reklama