Hlavní obsah

Houston v MLB vyhodil funkcionáře, jenž zastrašoval reportérky

Houston

Účastník baseballové Světové série Houston propustil asistenta generálního manažera Brandona Taubmana, jenž zastrašujícím způsobem provokoval reportérky po sobotním vítězství Astros v semifinále play off MLB proti New York Yankees.

Foto: Michael Ciaglo, ČTK/AP

Asistent generálního manažera baseballistů Houstonu Brandon Taubman dostal vyhazov.

Článek

Taubman v prostorách stadionu pokřikoval na tři reportérky, z nichž jedna měla fialový náramek na podporu boje proti domácímu násilí. Několikrát zvýšeným hlasem zmínil hráče Houstonu Roberta Osunu, jehož v minulé sezoně Astros získali z Toronta v době, kdy si odpykával distanc na 75 zápasů za napadení ženy.

"Díky bohu máme Osunu. Jsem k...a šťastný, že máme Osunu!" křičel údajně výhružným způsobem asistent generálního manažera na reportérky.

Když příhodu v pondělí jedna z novinářek zveřejnila, klub to označil za snahu o vytváření senzace. O dva dny později ale dostal Taubman výpověď a generální manažer Jeff Luhnow se omluvil jak za chování svého bývalého podřízeného, tak za původní zlehčující reakci klubu.

Houston mezitím prohrál s Washingtonem oba úvodní domácí zápasy Světové série, jež bude pokračovat třetím duelem v americké metropoli dnes.

Reklama