Hlavní obsah

Boxeři Rigondeaux s Larou už jsou po útěku z Kuby profesionály

BERLÍN

Hvězda amatérského boxerského Guillermo Rigondeaux už má zajištěno angažmá mezi profesionály. Kubánský olympijský vítěz a mistr světa, který společně s dalším světovým šampionem Erislandym Larou opustil o víkendu výpravu při Panamerických hrách v Brazílii, už stejně jako jeho kolega podepsal pětiletou smlouvu s německou stájí Arena-Box-Promotion. Oznámil to ve čtvrtek její šéf Ahmet Öner.

Článek

Nový promotér zatím odmítl prozradit místo, kde se momentálně jeho noví svěřenci nacházejí. Do čtyř týdnů by ale prý měli dorazit na základnu týmu v Hamburku. V Německu zatím nemají povolení k pobytu ani vstupu, podle Önera se už ale na tom pracuje.

Dvojnásobný olympijský šampión bantamové váhy Rigoneaux a mistr světa ve welteru Lara doplní ve stáji další tři "utečence" z komunistického ostrova. Vítězové olympijských her Odlanier Solis, Yuriorkis Gamboa i Yan Barthelemy už po prosincovém útěku mají za sebou zdařilé profesionální duely.

"Tím pádem za nás boxují ti nejlepší světoví profesionálové. Naše stáj má před sebou velkou budoucnost," uvedl pyšně Öner na internetové stránce stáje. V Rigondeauxovi teď získal boxera, který přichází mezi profesionály s bilancí 243 vítězství z 247 zápasů. "Je to výjimečný talent, který nebude ani mezi profesionály k poražení," řekl Öner na adresu šestadvacetileté hvězdy.

Reklama