Hlavní obsah

České sportovní gymnastky skončily na MS šestnácté

STUTTGART

České sportovní gymnastky obsadily na mistrovství světa šestnácté místo v soutěži družstev a podle kvalifikačních kritérií vybojovaly pouze jedno účastnické místo na olympijských hrách v Pekingu. Češky těsně přišly o možnost nominovat dvě závodnice; k tomu potřebovaly skončit o místo lépe. Za patnáctými Španělkami zaostaly o 1,225 bodu. Nominaci kompletního družstva na OH zaručovalo jen umístění do 12. místa.

Článek

České družstvo zopakovalo historicky nejlepší výsledek ze šampionátu v Číně před osmi lety. Nejlepší českou závodnicí byla Jana Komrsková, která se probojovala do finále víceboje a také na přeskoku.

Prvenství v soutěži týmů vybojovaly reprezentantky USA před Čínou a Rumunskem. Mezi jednotlivkyněmi byla ve víceboji nejlepší Rumunka Steliana Nistorová těsně před Američankami Anastasií Ljukinovou a Shawn Johnsonovou.

České gymnastky zvládly dokonale cvičení na bradlech, kde je předčily do jejich vystoupení pouze Číňanky. Na kladině a v prostných odvedly solidní výkon a kvalitní vystoupení podtrhly v přeskoku.

"Odvedli jsme fantastický výkon na bradlech a bojovný na všech ostatních nářadích. Komrsková zvládla celý čtyřboj z našeho týmu nejvyrovnaněji a bez jediné chybičky," řekl ČTK trenér českých sportovních gymnastek Stanislav Vyzina.

Komrsková obsadila celkově 26. místo, krok s ní držela Kristýna Pálešová, která skončila na 33. místě. Jana Šikulová obsadila 53. příčku a hned o místo za ní skončila Nicole Pechancová.

Reklama