Hlavní obsah

Kordista Čapek byl osmý na SP v Heidenheimu

Heidenheim

Kordista Martin Čapek obsadil osmé místo na Světovém poháru v Heidenheimu a v 36 letech zaznamenal jeden z největších úspěchů v kariéře. Český reprezentant v Německu získal mimo jiné skalp světové trojky Kazujošiho Minobeho z Japonska a přemožitele našel až ve čtvrtfinále, kde nestačil na úřadujícího mistra světa Gergelyho Siklósiho z Maďarska.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Čapek v základní skupině vyhrál všech pět zápasů a postoupil přímo do hlavní soutěže pro nejlepších 64 šermířů. V eliminaci vyřadil Poláka Mateusze Antkiewicze (15:12), Minobeho porazil 15:14 zásahem sekundu před koncem zápasu a vypořádal se i s čínským soupeřem Tung Čchaem (15:12). Až v duelu o medaili prohrál se světovou šestkou Siklósim 11:15, i když vedl 6:4.

Čapkovi patří v žebříčku FIE 59. místo a je v něm českou trojkou za Jiřím Beranem a Jakubem Jurkou. Ve čtvrtfinále SP šermoval teprve podruhé a neuspěl v něm stejně jako před čtrnácti lety v Sydney, kde tehdy v konkurenci hlavně šermířů z Oceánie skončili třetí Beran a Zdeněk Coufal.

V Heidenheimu startovalo 329 šermířů. Z dalších českých reprezentantů se probojoval do první stovky jen Richard Pokorný (94.), který jako jediný prošel alespoň do třetího předkola.

Reklama