Hlavní obsah

Baseballisté Bostonu vyhráli posedmé Světovou sérii

DENVER

Trofej pro šampióny Světové série získali baseballisté Bostonu Red Sox. Finále s Coloradem zvládli bez jediného zaváhání a vítězství ve čtyřech zápasech završili v neděli na stadiónu soupeře v Denveru. Nad tamními Rockies vyhráli 4:3 a podruhé za poslední čtyři roky jsou nejlepším týmem Major League Baseball.

Článek

Celkově sedmý titul v klubové historii vehnal slzy do očí několika bostonským hráčům. Plný emocí byl zejména třiadvacetiletý nadhazovač Jon Lester, který rok bojoval s rakovinou a do ligy se vrátil letos v červenci. K rozhodujícímu bodu v sérii s Coloradem přispěl výborným výkonem.

"Prožívám to s ním a jsem u vytržení. Všichni víme, čím si prošel. Přesto všechno zvládl a odvedl pro nás vynikající práci," prohlásil jeho spoluhráč Mike Lowell, který si zase odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče finálové série. Jeho post ve vítězném týmu je na třetí metě, v posledním zápase se zaskvěl homerunem a dalším doběhem.

Baseballisté Bostonu se na vyprodaném stadiónu Coors Field s 50 tisíci diváky dostali hned v první směně do vedení, když pro první bod doběhl ligový nováček Jacoby Ellsbury. Do osmého inningu zvýšili vedení hostů Lowell s Bobbym Kieltym až na 4:1, Garrett Atkins dvoubodovým homerunem už konec sezóny neodvrátil.

Boston byl přitom už v semifinále na pokraji vyřazení. Nepříznivý stav 1:3 na zápasy s Clevelandem ale dokázal otočit a za titulem dokráčel po sedmizápasové vítězné šňůře. Finálovou sérii zvládli Red Sox stejně bravurně jako tu předchozí v roce 2004 proti St. Louis. "Tenhle tým má obrovské srdce," prohlásil kapitán Jason Varitek.

Pro poražené Colorado byla finálová účast dosavadním maximem v čtrnáctileté klubové historii.

Major League Baseball - finále, 4. zápas
Colorado - Boston 3:4, konečný stav série 0:4.
Nejvíce titulů
26 - New York Yankees
10 - St. Louis Cardinals
9 - Oakland Athletics
7 - Boston Red Sox
6 - Los Angeles Dodgers

Reklama

Související témata: