Hlavní obsah

Boxer Kraj obhájil mistrovský pás již v prvním kole

SÖLDEN

Pouze dvě minuty trvalo další utkání českého boxera Rudolfa Kraje v profesionálním ringu. V rakouském Söldenu v úterý porazil stříbrný medailista z olympiády v Sydney Argentince Orlanda Antonia Fariase k.o. v prvním kole a počtvrté v kariéře obhájil pás pro interkontinentálního šampióna organizace WBC polotěžké váhové kategorie. Kraj si připsal jubilejní desátou výhru před limitem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj.

Článek

Český boxer, který ve středu oslaví 30. narozeniny, byl velkým favoritem a svou roli bez problémů splnil. Na cestě za třináctou výhrou v profiringu se příliš nezapotil, Farias byl hned v prvním kole dvakrát počítán. Po jeho druhém pobytu na zemi rozhodčí duel předčasně ukončil.

Člen německé stáje Spotlight boxing Kraj se do ringu vrátil po téměř šestiměsíční přestávce, ve které se podrobil operaci levého lokte. Přestože ani tentokrát nebyl stoprocentně zdravotně v pořádku, zápas s Argentincem bez problémů vyhrál a udržel si tak dílčí pás organizace WBC, který mu patří již od 10. října loňského roku.

Podle předzápasových vyjádření Kraje se jednalo o poslední obhajobu tohoto pásu. V příštím duelu by měl nastoupit proti Američanovi Mattu Godfreyovi o právo vyzvat aktuálního mistra světa WBC. "Momentálně se to ale nedá potvrdit, protože současný šampion David Haye chce jít do těžké váhy. To by se pak mohlo stát, že půjdu o titul hned," řekl Kraj.

Reklama