Hlavní obsah

Rus Povětkin: další potrava v ringu pro Klička

PRAHA

Oteklá tvář plná modřin. Tak teď vypadá vítěz kvalifikačního turnaje IBF v těžké váze Alexandr Povětkin. Ruský olympijský vítěz z Atén si o víkendu vyboxoval životní šanci, jeho dalším soupeřem má být ukrajinský šampión Vladimir Kličko.

Článek

Má to však jeden háček. Kličko ještě musí 23. února porazit ve sjednocujícím zápase o pásy IBF a WBO dalšího ruského boxera, Ibragimova. „Mám velký respekt k oběma borcům, bude mi ctí utkat se s jedním z nich,“ prohlásil 28letý Povětkin.

V profiringu dosud nastoupil jen k patnácti zápasům, přesto bude usilovat o mistrovský pás jedné ze čtyř největších profesionálních organizací!

Německý promotér Wilfried Sauerland se činil a dostal Povětkina mezi smečku amerických ranařů. V říjnu jeho chráněnec knokautoval v Erfurtu ostříleného Byrda, minulou sobotu pak v lítém boji vybodoval v Berlíně i Chamberse.

„Věděl jsem, že to bude Alex, kdo pozvedne ruku vítězně nad hlavu,“ chvástal se Sauerland, jenž má s Povětkinem velké plány.

Do soupeře nasype v rychlém tempu spoustu ran

„Na Klička určitě má rychlostně i silově, ale taktika je prozatím slabší,“ všiml si český profesionál Lukáš Konečný. Rus má totiž velký „amatérský“ handicap. Do soupeře nasype v rychlém tempu spoustu ran, ale nemá rozhodující úder, kterým by soky posílal na podlahu ringu. „I proti Chambersovi se dost brzy unavil, jenže Američan zápas prospal,“ napsal Konečný na webu profiboxing.cz.

Rodák z Kursku však ukázal i velké srdce válečníka. V Berlíně bojoval vedle Američana i s příznaky chřipky.

„Ovlivnilo to moji přípravu na zápas, ale do boje o titul už půjdu stoprocentní,“ vyhlásil Povětkin. „Působivý chlapík, tenhle Rus,“ pochválil přemožitele Chambers.

Reklama

Související témata: