Hlavní obsah

Čeští florbalisté prohráli v Curychu se Švédskem 5:11

CURYCH

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour v Curychu porážkou se Švédskem 5:11. Šesti body za čtyři branky a dvě asistence se v pátek v dresu vítězů všech šesti dosavadních světových šampionátů zaskvěl útočník Magnus Svensson. Další zápas čeká svěřence trenéra Zdeňka Skružného v sobotu od 18:00 s domácím Švýcarskem, které v pátek podlehlo Finsku 2:6.

Foto: www.tatran.cz

Florbalisté Tatranu Střešovice (v červených dresech) se radují z branky.

Článek

Švédové ovládli úvodní třetinu, kterou díky vyhráli 4:0 díky dvěma gólům Svenssona, jednomu Gilleka a smolné české teči za záda debutanta v brance Baráka. Na začátku druhého dějství zkorigovali stav Sladký se Zálesným. Švédy však dostal do tříbrankového vedení Calebsson a po Sikorově snížení opět odpověděl Bodén.

V závěrečném dějství se čekalo na gól až do 50. minuty, kdy se prosadil Ostřanský. Po Emanuelssonově trefě ještě dal naději českému týmu na příznivější výsledek Fridrich, ale závěr patřil Švédům. Svensson dvěma trefami, Johansson a Emanuelsson zvýraznili výsledek na 11:5 pro favorita.

Druhá třetina se povedla

"Právě až na posledních pět minut jsme ale se zápasem spokojeni. Podařilo se nám zachytit úplný začátek utkání, bohužel kvůli chybám, před kterými jsme tým varovali, jsme o solidní začátek přišli během jedné minuty. O přestávce jsme proto v šatně byli trochu důraznější a druhá třetina a první desetiminutovka té závěrečné se nám povedla," řekl oficiálním internetovým stránkám České florbalové unie trenér Zdeněk Skružný.

Výsledek podle něj mohl být i příznivější. "V oslabení jsme dokonce mohli za stavu 4:6 snížit na rozdíl gólu, ale naopak jsme sami inkasovali a pak jsme stažením hry na dvě pětky zkusili ještě výsledek vylepšit. Nepovedlo se, naopak jsme sami inkasovali, ale je to příprava a museli jsme podobnou situaci vyzkoušet," dodal Skružný.

Česká republika - Švédsko 5:11 (0:4, 3:2, 2:5)
Branky a nahrávky: 21. Sladký (Cepek), 22. Zálesný, 34. Sikora, 50. Ostřanský (Skalík), 57. Fridrich (Zálesný) - 10. Svensson (Emanuelsson), 18. Svensson (Eskelinen), 18. Gillek (Nilsson), 19. vlastní, 33. Calebsson (Svensson), 40. Bodén (Anderberg), 55. Emanuelsson (Calebsson), 57. Svensson (Eskelinen), 58. Johansson (Bodén), 59. Svensson (Calebsson), 60. Emanuelsson (Svensson). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (Švýc.). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 500.
Švýcarsko - Finsko 2:6 (1:2, 1:0, 0:4).

Reklama