Hlavní obsah

Nigerijský boxer Peter získal mistrovský titul organizace WBC

CANCÚN

Nigerijský boxer Samuel Peter obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC. V sobotním zápasu v mexickém Cancúnu porazil devětatřicetiletého Rusa Olega Maskajeva před časovým limitem.

Článek

Bývalý šampion WBC Maskajev kvůli zranění zad déle než rok neboxoval. O dvanáct let mladší Nigerijec, který žije a trénuje v Las Vegas, proto dostal titul do prozatímního držení a v sobotu ho podruhé obhájil. Jejich souboj zastavil rozhodčí po sérii tvrdých Peterových úderů v závěru šestého kola. "Jsem nejlepší na světě, porazím kohokoli," prohlásil vítězný Peter.

Ten si v profesionálním ringu vylepšil bilanci na 30:1, Maskajev byl jeho třiadvacátým knokautovaným soupeřem. Ruský boxer prohrál z 40 zápasů pošesté. Přesto obdržel za zápas vyšší prémii 1,7 milionu dolarů, o 300 tisíc více než vítěz.

Nyní se očekává, že by Peter mohl nastoupit k dalšímu "sjednocovacímu" titulovému souboji proti Ukrajinci Vladimiru Kličkovi, který má v držení mistrovské pásy organizací IBO, IBF a WBO. Podle agentury AP však není vyloučen ani Peterův zápas s jeho bratrem Vitalijem Kličkem, kterého WBC po přerušení kariéry nadále považuje za "emeritního šampióna".

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články