Hlavní obsah

Yankees vyhráli poslední zahajovací zápas na slavném stadiónu

NEW YORK

Baseballisté New Yorku Yankees vyhráli svůj poslední zahajovací zápas sezóny MLB na legendárním stadiónu, na němž působí od roku 1923. Nejúspěšnější klub v dějinách soutěže porazil v úterý Toronto 3:2 a postaral se zároveň o vítězný debut nového trenéra Joea Girardiho.

Článek

Yankees měli původně odstartovat do sezóny už v pondělí, déšť v newyorském Bronxu se však postaral o přeložení zápasu. V něm zaznamenal po odpalu Hidekiho Macuiho rozhodující bod Alex Rodriguez, jenž je s 28 milióny dolarů ročně i v nové sezóně nejlépe placeným baseballistou soutěže. Jak uvedla agentura AP, dvaatřicetiletý newyorský rodák si vydělá víc než všichni hráči týmu Florida Marlins dohromady.

Stejně jako před 85 lety, kdy současný Yankee Stadium poprvé otevřel své brány, se i v úterý fanoušci dočkali homerunu. Odpal za hrazení fenomenálního Babea Rutha napodobil Melky Cabrera a přispěl k tomu, že Yankees vyhráli jedenáctý domácí zahajovací zápas sezóny za sebou, což je nový rekord ligy.

Stavba nového stadiónu, jenž leží poblíž současného stánku a šestadvacetinásobní šampióni se na něj přestěhují od příštího ročníku, přijde na 1,3 miliardy dolarů.

Národní liga:
Florida - New York Mets 5:4 (v 10. směně), St. Louis - Colorado 1:2, San Diego - Houston 2:1, Los Angeles Dodgers - San Francisco 3:2.
Americká liga:
New York Yankees - Toronto 3:2, Minnesota - Los Angeles Angels 1:9, Oakland - Boston 1:2, Seattle - Texas 4:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.