Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky obhájily titul v extralize

PRAHA

Florbalistky Děkanky obhájily titul v extralize. V sobotním třetím utkání finálové série vyhrály v Praze na Děkance nad domácími FbŠ Bohemians 7:2 a završily tak sezónu bez jediné porážky. Mistryně budou moci v říjnu na Evropském poháru obhajovat bronz z lednového turnaje ve Finsku, Bohemians si zahrají o postup na tento turnaj kvalifikaci s týmy ze Švédska, Finska a Švýcarska.

Článek

Domácí hráčky Bohemians sice vedly od 3. minuty po trefě Szotkowské, ale Děkanka vystupňovala tempo a Billá s Drbohlavovou otočily stav. V druhém dějství favoritky definitivně rozhodly. Dvěma trefami Novotná, opět Billá a Šindelová upravily už na 6:1. V závěru druhé části se sice prosadila Szotkowská, ale výsledek dovršil 23 vteřin před koncem vlastní gól Theodosisové.

Děkanka tak vyhrála všech 26 utkání v sezóně a v šesti zápasech play-off měla impozantní skóre 70:9. "Chtěla bych vyzdvihnout výkon soupeře, který bojoval ve finále až do samotného konce a myslím si, že dnešní zápas byl opravdu vyvrcholením celé sezony," řekl trenérka Děkanky Markéta Šteglová. "Chtěl bych pogratulovat soupeřkám k zisku titulu a poděkovat našemu týmu za bojovnost a skvělé výkony během celé sezony," podotkl trenér FbŠ Bohemians Martin Musil.

Finále, 3. zápas:
FbŠ Bohemians - Děkanka Praha 2:7 (1:2, 1:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Szotkowská (Theodosisová), 40. Szotkowská - 8. Billá (Moťková), 14. Drbohlavová (Novotná), 21. Novotná (Šindelová), 24. Billá (Šteglová), 26. Šindelová (Novotná), 36. Novotná (Šindelová), 60. vlastní. Rozhodčí: Rýznar, Vidlař. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 150. Konečný stav série: 0:3.

Reklama