Hlavní obsah

Kurt v Izraeli si zatím vyzkoušely jen Šafářová a Kvitová

RAMAT HAŠARON

Nehrající kapitán českého fedcupového výběru Petr Pála stále nemá k dispozici kompletní tým pro víkendovou baráž o postup do Světové skupiny I v Izraeli. Na kurtu v tenisovém areálu Ramat Hašaron nedaleko Tel Avivu zatím trénovaly jen Lucie Šafářová a Petra Kvitová.

Článek

Iveta Benešová po postupu do finále turnaje v Estorilu dorazila do dějiště zápasu dnes ráno a večer ji čeká první trénink. Deblistka Květa Peschkeová přiletí až večer.

Pála byl zatím naprosto spokojený s podmínkami v Izraeli, kde teplota vzduchu šplhá přes 30 stupňů Celsia. "Všechno je perfektní, jen je na hraní docela vedro. Hotel je perfektní, u pláže, tady na kurtech se o nás také výborně starají," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru Pála.

Domácí tým pro fedcupovou baráž zvolil rychlý povrch. "Je to beton, není to nijak upravené oproti ostatním kurtům tady v areálu," uvedl český kapitán.

Pála: Na trénink máme ještě dost času

Jeho svěřenkyně se musejí vyrovnat s přechodem z pomalé antuky, pouze Kvitová hrála jen turnaje na tvrdých površích. Týmová jednička Šafářová, která v Estorilu vypadla hned v prvním kole, na rychlém dvorci trénovala poslední týden v Prostějově.

Také proto Pála se změnou povrchu nečeká žádné problémy. "Přechod z antuky na jiný povrch je jednodušší než přechod na antuku. Navíc všechny umějí na betonu hrát a máme ještě dost dní na trénink," vysvětlil.

V pátek je v Izraeli svátek, takže losování víkendového duelu se uskuteční netradičně už ve čtvrtek večer. Hodinu před ním musí kapitán nahlásit sestavu. Zatím je jasná jen deblová dvojice Benešová, Peschkeová, o singlistkách se rozhodne během následujících dnů.

Vedle zkušených Benešové a Šafářové může dostat šanci i osmnáctiletá Kvitová, která na začátku března šokovala tenisový svět vítězstvím nad Američankou Venus Williamsovou a nedávno vyhrála turnaj nižší kategorie ve Španělsku. "Je dobře, že mám z čeho vybírat," dodal Pála.

Reklama

Související témata: