Hlavní obsah

Nesňal: Stáž kanadského kouče baseballistům prospěla

BRNO

Jako velmi přínosnou zhodnotil trenér baseballové reprezentace Arnošt Nesňal krátkodobou spolupráci s kanadským koučem Alanem Mauthem, který v těchto dnech ukončil v tuzemsku měsíční stáž. Pod dohledem zámořského odborníka měli čeští baseballisté možnost zlepšit především techniku odpalu a poznali i nové metody přípravy.

Článek

Mauthe strávil nejvíce pracovního času v Brně s mistrovským týmem Draků, kteří jsou také hlavním dodavatelem reprezentantů. Vedle toho vedl tři víkendová a jedno třídenní soustředění reprezentantů ze zbývajících oddílů.

"Domnívám se, že měsíční stáž napomohla celkovému zlepšení tréninkové práce a konkurence. Samozřejmě jsme většinu věcí znali, dostali jsme ale ucelený a přesvědčivě podaný výklad o baseballové přípravě pálkařů," uvedl Nesňal.

Nyní bude záležet už jen na samotných hráčích, jak získané poznatky využijí v přípravě i v zápasech. "Určitě se výsledky jeho práce už projevily. Například v rozehraném zápase v sobotu proti Ostravě se nám (Drakům Brno) podařily proti zkušenému filipínskému nadhazovači hned v první směně tři velice zdařilé odpaly. Je jen škoda, že jsme museli kvůli počasí odložit čtyři zápasy extraligy," dodal Nesňal.

Trenér Mauthe nevyloučil další spolupráci s českým baseballem v příštích sezónách. Zahraniční specialista nicméně v tuzemsku nadále bude působit, protože až do konce října má angažmá u brněnských Draků i české reprezentace Australan Leo Vivona jako asistent trenéra.

Reklama