Hlavní obsah

Novotná a Krupka jsou mistry ČR v maratónu na in-line bruslích

PRAHA

V neděli se v Praze podél Vltavy proháněli in-line bruslaři při mistrovství republiky v maratónu. Českým šampiónem se v úmorném vedru stal Matěj Krupka, který v celkovém pořadí dojel druhý za Slovincem Gasparem Koprivecem, třetí byl Jakub Ulreich z Rakouska. Ženskou mistryní republiky se stala olympionička Kateřina Novotná.

Článek

Z celé české špičky chyběla na startu mistrovského závodu, na který se postavilo 131 bruslařů, pouze Martina Sáblíková. Absenci české bruslařky využila náramně Kateřina Novotná, která nedala svým soupeřkám šanci. „Byl to hodně těžký závod, snažila jsem se držet s chlapy v první skupině, bylo by hodně těžké jezdit sama. V půlce závodu jsem měla krizi poté, co jsem těžce zachytávala nástup na čele, dvakrát jsem málem spadla. Ale vydržela jsem ve skupině mezi nejlepšími chlapy až do posledního okruhu. Vedro bylo fakt drsné,“ řekla v cíli Novotná.

Mezi muži se rozhodovalo až v závěrečném spurtu. V něm měl nejvíce sil Slovinec Gasper Koprivec. „Bylo opravdu vedro, závod byl velmi těžký. Náš tým dobře kontroloval dění v čelní skupině. Mám rád podobné tratě, jako byla tady v Praze, je trochu nudná, ale hodně rychlá,“ zhodnotil závod Koprivec.

Novým mistrem republiky se stal druhý v absolutním pořadí Matěj Krupka, který byl v cíli z titulu hodně překvapený. „Věděl jsem, že se mohu opřít o silné kolegy, ale nečekal jsem to,“ nechal se slyšet Krupka a doplnil, že celý závod byl hodně o taktice.

Do bojů  se v rámci seriálu Nestlé LifeInLine Tour vydalo v Praze celkem 489 bruslařů. Nejvíce z nich, 213, startovalo na 10 km trati.

Mistrovství ČR v in-line bruslení:
Muži: 1. Krupka (BZK Praha) 1:14:45, 2. Adlt (BO Žďár) -0,9, 3. Drastich (Sportovní kurzy.cz) -1,7.
Ženy: 1. Novotná (KSB Benátky) 1:15:09,4, 2. Kubelková (BZK Slavia Praha) -10:04, 3. Hroudová (Sokol Běchovice) -15:37.
Absolutní pořadí: 1. Koprivec (Slovin.) 1:14:45,4, 2. Krupka -0,2, 3. Ulreich (Rak.) -0,3.

Reklama