Hlavní obsah

Vabroušek a Nováková vybojovali tituly v dlouhém triatlonu

OTROKOVICE

Svůj čtvrtý titul na domácím šampionátu v dlouhém triatlonu vybojoval v neděli v Otrokovicích Petr Vabroušek z celku Author Tufo. Podruhé po tratích 3,8 km plavání, 180 km cyklistiky a běhu na 42,2 km vystoupila na nejvyšší stupeň Eva Nováková z TTK Slavia VŠ Plzeň.

Článek

Více než 150 startujících v hlavním závodě - takový zájem o ironmanské tratě Česko ještě nezažilo. Z domácí špičky však leckdo chyběl, nestartovali například Brynda, Wainer, Petr, Vodehnal, Kašpárek, Matula či Kovalovský, a tak měl favorizovaný Vabroušek obhajobu titulu ulehčenou.

Nejvíce jej prohnal Slovák Karol Džalaj, který si do depa před během přivezl takřka desetiminutový náskok před dvojicí Vabroušek - Tomáš Bednář. Ještě více ztráceli další z favoritů Lukáš Vrobel a Jakub Chmelíček.

V běhu ale Vabroušek nenechal nikoho na pochybách, kdo je v Česku vytrvaleckou jedničkou, a vyhrál téměř o sedm minut před Džalajem. Druhý muž v pořadí MČR Bednář zaostal za vítězem o 17 minut, český bronz vybojoval Vrobel.

Ženský závod s rekordní účastí osmi "železných žen" byl sólovou akcí Novákové, která při současné formě nemá na domácí půdě vážnější soupeřku. V absolutním pořadí ji patřila sedmá pozice.

Mistrovství ČR v dlouhém triatlonu:
Muži: 1. Vabroušek (Author Tufo TI) 8:58:42, 2. Džalaj (SR) -6:51, 3. Bednář (Triexpert team) -17:16, 4. Vrobel (Ironman Sudoměř) -32:57, 5. Cibulka (TTK Slavia VŠ Plzeň) -40:17, 6. Vodička (X-Air Ostrava) -47:14.
Ženy: 1. Nováková (TTK Slavia VŠ Plzeň) 9:57:38, 2. Dermeková (SR) -40:19, 3. Rohlederová (Etriatlon team) -1:06:44.

Reklama