Hlavní obsah

Baseballové derby českých reprezentací ovládla jedenadvacítka

PRAHA

Česká seniorská reprezentace sice během dnešního hracího dne Pražského baseballového týdne v Krči zvládla dohrávku ze středečního programu, když porazila americký výběr AIST 2:0, později však v souboji o prvenství ve skupině podlehla českému týmu do 21 let 2:6.

Článek

První reprezentační tým, pro který je turnaj přípravou na kvalifikaci mistrovství Evropy, si proti americkému mužstvu AIST připsal v první a sedmé směně po bodu, zatímco soupeře nenechal skórovat. Večer na sebe narazily neporažené české týmy v duelu o prvenství ve skupině A. Vítězství 6:2 překvapivě vybojovali mladíci, přičemž výsledek se zrodil již v první směně.

Ve skupině B nezaváhalo ani ve svém třetím vystoupení na turnaji Chorvatsko, když deklasovalo americký tým USAthletes 9:1. Druhé místo a s ním spojený postup do semifinále si zajistila Francie hladkou výhrou 5:0 nad Slovenskem, ale ještě na začátku osmé směny vedli vítězové pouze 1:0. Čtyřmi body však svou výhru vzápětí potvrdili.

V dalších bojích se spolu v pátek utkají křížem nejprve týmy na třetích a čtvrtých příčkách obou skupin, tedy Švédsko se Slovenskem a v americkém derby USA Athletes a AIST, pak přijdou na řadu semifinálová klání ČR "21" - Francie (15:30) a ČR - Chorvatsko (19:30).

Výsledky:
Skupina A: ČR - AIST (USA) 2:0, AIST - Švédsko 5:12, ČR - ČR "21" 2:6.
Skupina B: USAthletes (USA) - Chorvatsko 1:9, Slovensko - Francie 0:5.

Reklama

Související témata: