Hlavní obsah

Baseballisté porazili v kvalifikaci na ME vysoko Polsko

PRAHA

Čeští baseballisté porazili ve svém druhém utkání v kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství Evropy Polsko vysoko 12:1. Utkání na stadiónu v pražské Krči skončilo už po sedmi směnách a domácí tým po něm má na kontě dvě vítězství. Ve druhém dnešním zápase Slovinsko zdolalo Bělorusko 11:3.

Článek

Jednoznačný ráz zápasu českého týmu dala hned první směna. Čeští baseballisté v ní získali osm bodů po sérii šesti úspěšných odpalů. Poláci se pokusili zastavit nápor a po čtyřech inkasovaných bodech nejistého Piateka vystřídal na nadhozu Raburski. Ale ani jemu se nepodařilo otupit tlak.

Naopak v českém týmu první čtyři směny odházel s přehledem Procházka, kterého pak vystřídal Řeháček. Poslední odehranou směnu strávil na postu nadhazovače Jonák.

Po hladkém startu čeští baseballisté polevili a ve druhé směně si připsali jen bod, dalších dvou se dočkali až v páté směně a poslední přidali v následujícím inningu. Poláci už výsledek jen zkorigovali v osmé směně. Českým baseballistům se podařilo celkem 12 odpalů, po dvou si připsali Kudernats a Baroch.

"Měli jsme jasnou převahu, hrajeme přesně podle plánu. Zatím je úroveň turnaje dost slabá. Podobný výkon bychom chtěli podat na pálce i proti Slovinsku," řekl ČTK trenér českých baseballistů Arnošt Nesňal.

Ve středu čeká na český tým utkání se Slovinskem, které má na kontě po dvou dnech turnaje rovněž dvě vítězství.

Výsledky:
Česká republika - Polsko 12:1, Slovinsko - Bělorusko 11:3.
Tabulka:
1. ČR220100%
2. Slovinsko220100
3.-5. Lotyšsko1010
Polsko1010
Bělorusko2020

Reklama

Související témata: