Hlavní obsah

Kostelecký se chystá na finále SP, Emmons ho vynechá

PRAHA

Kateřina Emmons a David Kostelecký na olympijksých hrách v Pekingu pozlatili končící sezónu české sportovní střelby. Zatímco úspěšná puškařka už letos závodit nebude, brokař se chystá ještě na finále Světového poháru, které hostí v posledním zářijovém týdnu Minsk.

Článek

„Absolvoval jsem po olympiádě spoustu akcí, ale na finále se chci připravit co nejlépe. Před ním si udělám týdenní soustředění. I když jde v podstatě jen o tečku za sezónou, nechci tam propadnout,“ řekl Právu David Kostelecký, který vedle srpnového olympijského zlata v trapu získal o měsíc dřív i dvě stříbrné medaile (individuální a týmovou) na ME.

„Já jsem od olympiády neměla v ruce vzduchovku ani malorážku, užíváme si dovolené s manželem Mattem. Pár dní jsme byli na chalupě v Českém lese, víkend trávíme i s rodiči u kamaráda, pistoláře Martina Tenka v Ostravě. Na toulkách po Česku se stavíme také v Českém Krumlově a v Jindřichově Hradci. Manžel odlétá do USA 22. září, já až v říjnu. Listopadového finále Světového poháru v Bangkoku se ale nezúčastním. Sezónu jsem uzavřela,“ nastínila svůj program Kateřina Emmons.

Mladí v dobrém světle 

Kromě dvou olympijských medailí si Emmons letos přivezla také stříbro a bronz ze vzduchovkové Evropy, vyhrála závod Světového poháru v Pekingu, v Miláně skončila druhá a svoje výkony ozdobila světovými a olympijskými rekordy. Vedle zmíněných výsledků Kosteleckého stojí za zmínku i bronz Liptáka z ME v trapu a 3. místo puškařky Sýkorové na SP v Mnichově.

„Pro nás je důležité, že si výborně vedli i junioři. Velkou cenu má zlato pistolářky Musilové, stříbro její kolegyně Lorencové a kov stejné hodnoty puškaře Hrabovského, vše z evropských šampionátů. Už dnes totiž musíme myslet na olympijský Londýn a vytvářet podmínky pro přípravu nejlepších i hledat mladé,“ zdůraznil sportovní ředitel střeleckého svazu Vladislav Šaňák a připomněl, že v únoru 2009 hostí Praha mistrovství Evropy ve vzduchových zbraních.

Už příští víkend proběhne v Plzni domácí šampionát v kulových zbraních, kde kromě Emmons nebude chybět nikdo z české špičky včetně olympioniků. Ve druhé polovině října pak stejná střelnice uvidí světový šampionát ve střelbě na běžící terč.

Reklama

Související témata: