Hlavní obsah

Muž, který chtěl vraždit při Super Bowlu, dostal rok vězení

PHOENIX

Muž, který plánoval útok na fanoušky při únorovém Super Bowlu - finále zámořské ligy NFL v americkém fotbale - byl odsouzen na rok a den do vězení. O verdiktu soudu ve Phoenixu informovala agentura AP.

Článek

Šestatřicetiletý Kurt William Havelock chtěl útok provést na parkovišti u stadiónu univerzity ve Phoenixu, kde se před zápasem mezi New York Giants a New England Patriots konaly akce pro fanoušky. Chtěl se pomstít za to, že úřady odmítly udělit jeho restauraci povolení k prodeji alkoholu.

Havelock proto poslal do několika novin dopisy a emaily, ve kterých napsal, že "kulky jsou pádnější argumenty než slova" a slíbil "rychlou a krvavou" odplatu. Na parkoviště ve Phoenixu si přinesl poloautomatickou pušku a dvě stovky nábojů. Nakonec však na nikoho nezaútočil a sám se přihlásil na policii.

Maximálním trestem bylo pětileté vězení a pokuta 250 000 dolarů. Soudce se nakonec přiklonil k nižší sazbě, protože Havelock se přihlásil na policii a spolupracoval s vyšetřovateli. Vzhledem k tomu, že muž byl ve vězení od února, mohl by se podle soudce dostat na svobodu už koncem listopadu. V následujících třech letech bude pod dozorem.

Reklama