Hlavní obsah

Změny v sestavě vynesly Pochobradskému světový titul v aerobiku

PRAHA

Pozměněná sestava vynesla českého reprezentanta ve sportovním aerobiku Jana Pochobradského od bronzové medaile na zářijovém mistrovství Evropy až ke zlatu na víkendovém mistrovství světa. Titul v ruské Dubně získal navzdory nemoci, která ho postihla během závěrečné přípravy.

Článek

Na evropském šampionátu se mu sestava povedla po technické stránce, ale zaostával v aerobních spojovacích prvcích a ve výrazu. Na těchto slabinách proto Pochobradský během necelých tří měsíců před světovým šampionátem zapracoval. "Co se výrazu týče, tak jsem si málem natrhl koutky, ale bylo to ohodnoceno dobře, moc jsem se líbil. Tím, že jsem upravil aerobní části, jsem tu sestavu opticky zrychlil," přiblížil na úterní tiskové konferenci, co mu změny přinesly.

Na evropském šampionátu se mu nepodařilo zachytit kritéria, na která v této sezóně dávali důraz rozhodčí. Ti se snaží vrátit do sportovního aerobiku pod federací FISAF umění, a tím ho ještě výrazněji odlišit od aerobiku pod hlavičkou Mezinárodní gymnastické federace FIG. "Každý rok je trend, který se drží, a je těžké se do toho trendu trefit. Na mistrovství světa byl trend hodně na výraz, na design, aby to hezky vypadalo," uvedl Pochobradský.

Tři týdny před světovým šampionátem sestavu ladil na soustředění, ale pak onemocněl a do mistrovství světa nemohl trénovat naplno. "Přípravu na mistrovství bych si určitě představoval jinak. Takže jsem těžil z toho, jak jsem makal ještě před tou nemocí, a pak jsem to odjel jenom srdcem, jinak to nešlo," řekl.

Reklama