Hlavní obsah

Druhé kolo baseballové extraligy přinese reprízu loňského finále

Praha

Baseballová extraliga pokračuje o víkendu druhým kolem. V něm dojde na opakování loňské Czech Series mezi Arrows Ostrava a Eagles Praha. Vzhledem k uvolnění vládních opatření může být ve sportovních areálech až 300 lidí, všechny extraligové týmy se tak těší na své skalní fanoušky.

Foto: baseball.cz

Pálí Jan Homolka z Eagles Praha.

Článek

Eagles vstoupili do sezony dvěma výhrami nad nováčkem SaBaT Praha, Arrows hráli s Draky Brno 1-1. Oba týmy mají na soupisce zkušené reprezentanty - Bokaj, Malík, Voják, na druhé straně pak Duffek, Zýma, Hejma a také aktuální mistři Evropy U23. Nebojí se ani zkoušet vlastní odchovance.

„Příprava nebyla kvůli koronaviru podle našich představ, takže chceme hned na začátku extraligy vidět co nejvíc hráčů v akci," potvrdil Ivan Borecký, asistent trenéra Eagles. Podobně mluví i Aleš Navrátil z Arrows. „Určitě využijeme, stejně jako soupeř, vlastní odchovance, a tak očekávám velkou bitvu na pálce. Bude rozhodovat, čí baterie nadhazovačů se lépe připraví." V pátek se hraje v Ostravě od 19:00, sobotní odveta od 16:00 v krčském areálu.

Foto: Sport.cz

Baseballisté Arrows Ostrava.

Zajímavé utkání slibuje zápas mezi Technikou Brno a Kotlářkou Praha, tedy týmy, které slavily minulé kolo dvě vítězství. Technika si poradila s Olympií Blansko, Kotlářka pak s Tempem Praha. Technice se dařilo na pálce, Kotlářka spoléhala zejména na své nadhazovače. „Zápasy proti Technice budou příležitostí pro některé mladé hráče nasbírat zkušenosti. Chybět nám bude Ivan Aubrecht, ale mám dost dobrých hráčů, abychom zápasy úspěšně zvládli," věří svému týmu hrající trenér Kotlářky Scott Mulhearn.

Dres Techniky obléká Pavel Budský, ikona českého baseballu. „Budu se ještě snažit ukázat, co ve mně je," říká Budský, který přidal v neděli do své sbírky další dobrý odpal. Sobotní utkání proběhne v Brně na Kraví hoře od 16:00, nedělní v Praze Na Markétě rovněž od 16:00.

Mladí Draci proti svým

Draky Brno čekají Nuclears Třebíč. Jejich vzájemný souboj bude okořeněn hostováním mladých hráčů z Draků v dresu Nuclears. Jedním z nich je David Mergans, který i přes porážku Třebíče v zápase s Hrochy Brno, předvedl ve svém prvním startu výborný výkon. Nuclears by chtěli Draky minimálně potrápit. V sobotu se na Městském baseballovém stadionu v Brně začíná v 16:00, v neděli se hraje v Třebíči Na Hvězdě, rovněž od 16:00.

Nováčka SaBaT Praha čekají Hroši Brno. SaBaT odehrál první kolo s Eagles Praha a po hladké porážce v prvním utkání, sahal ve druhém zápase po vítězství. Jejich důležitou postavou je reprezentační nadhazovač Jiří Vavruša. V sobotu se hraje od 16:00 v Brně v areálu U Hrocha, v neděli v Praze v Troji také od 16:00.

Dva poražené týmy z prvního kola se utkají v souboji Olympie Blansko a Tempa Praha. Prvnímu zápasu bude tradičně patřit páteční večer v Blansku od 19:00, v sobotu přivítá týmy areál Tempa, začíná se v 16:00.

Reklama