Hlavní obsah

Výstavbě rychlobruslařské haly nic nebrání, našel se investor

VELKÝ OSEK

Společnost Velkoosecká sportovní našla investora, který zaplatí výstavbu celého Národního bruslařského stadiónu. Sport.cz to potvrdil jednatel společnosti Vladimír Bartoš. Pokud vše půjde podle plánu, hvězda Martina Sáblíková by se v hale mohla českým divákům představit na domácím mistrovství Evropy již v roce 2012.

Článek

„Investorem je český občan, který chce zůstat v anonymitě alespoň do té doby, než se začne stavět,“ řekl Bartoš s tím, že je investor ochoten zaplatit celých 1,5 miliardy korun, které by měla hala stát.

Společnost nyní vyčkává na stavební povolení, které by mělo být uděleno na konci června, popřípadě začátkem července. „Neočekáváme, že by se to mělo ještě časově prodlužovat. Jakmile budeme mít povolení, můžeme ihned začít stavět,“ prohlásil Bartoš.

Hala v obci Velký Osek na Kolínsku by měla být dokončena za 20 měsíců od zahájení výstavby. Martina Sáblíková by se tak mohla českým divákům představit již na mistrovství Evropy v roce 2012. Kandidatura na pořádání ME musí být podána do konce dubna letošního roku.

Reklama

Související témata: