Hlavní obsah

Selig nepředpokládá, že by baseballisté z MLB hráli na olympiádě

PARADISE VALLEY

Komisionář zámořské baseballové ligy MLB Bud Selig nevidí optimisticky možnost, že by hráči z MLB startovali na olympijských hrách, pokud by se do jejich programu baseball vrátil.

Článek

Baseball vypadl z programu olympijských her pro rok 2012 a je otázkou, zda se vrátí při následujících hrách v roce 2016. Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge již dříve prohlásil, že podmínkou k návratu je účast i profesionálních hráčů ze zámořské MLB.

I proto prezident Mezinárodní baseballové federace Harvey Schiller na čtvrteční schůzce s majiteli zámořských klubů žádal o to, aby byla přislíbená účast hráčů MLB. Podle Seliga je to však nepravděpodobné.

"Chceme udělat všechno pro to, abychom baseballu pomohli. A Harvey to ví. Tohle ale není raketová věda. Nemůžete zastavit sezonu v srpnu a říci fanouškům: 'Tak to by bylo a uvidíme za dva až tři týdny.' To by nedělalo dobrotu," uvedl Selig.

Možné účasti hráčů MLB na olympijských hrách by mohlo pomoci, pokud by se pořadatelským městem pro rok 2016 stalo Chicago či Tokio, jejichž konkurenty o pořadatelství jsou Rio de Janeiro a Madrid. Vedení ligy totiž v minulém roce uvedlo, že pokud by se hry konaly v některé z baseballových velmocí, jako jsou USA či Japonsko, pak by o přerušení ligy uvažovalo.

Reklama