Hlavní obsah

Raketa O´Sullivan na Welsh Open skončila

PRAHA

Jeden z velkých favoritů na zisk titulu bodovaného turnaje Welsh Open Ronnie O´Sullivan skončil v osmifinále, kde jej s přehledem přehrál Marco Fu v poměru 5-3. Ačkoliv O´Sullivan vedl již 3-1, Fu čtyřmi framy v řadě totálně otočil zápas. "Soupeř netrefoval příliš mnoho koulí, hrál jednoduše velice špatně. Nebyl to vůbec ten Ronnie jak ho známe,“ řekl po zápase Fu.

Foto: e-snooker.cz

Ronnie O'Sullivan

Článek

"Já jsem naopak hrál velice slušně, na stole jsem chytil dobrý rytmus a dařilo se mi i vysoce skórovat," dodal Fu. O´Sullivan, účastník první pražské exhibice Bitva Králů, předvedl nejvyšší náběh zápasu pouhých 61 bodů. To na Fua, který se blýskl nejvyššími breaky 93 a 115 bodů, stačit nemohlo. "Měl jsem pocit, že se mi nepodařilo na Marca vyvinout patřičný tlak, nebyl jsou mu vůbec soupeřem," řekla Raketa.

Dalším excelentním kouskem se blýskl Stephen Maguire, který byl prakticky jednou nohou venku z turnaje. Jeho soupeř, čínská jednička Ding Junhui totiž vedl již 4-2 a od postupu jej dělil pouze jediný frame. Maguire ale nejprve ziskem dvou her srovnal a vynutil si rozhodující frame. Ten nakonec dokonale opanoval a radoval se z postupu po výsledku 5-4.

Až po rozhodujícím framu postoupil i loňský finalista Mistrovství světa Ali Carter, který tak přehrál Graeme Dotta taktéž 5-4.

Do posledního možného framu došlo také utkání mezi Australanem Neilem Robertsonem a Johnem Higginsem. Ten vyšel lépe druhému aktérovi pražské listopadové Bitvy králů Robertsonovi, který v jeho samém závěru dokázal udržet nervy na uzdě a utkání zakončil náhodně potopenou růžovou koulí prakticky na vteřinu přesně o půlnoci našeho času.

Ve čtvrtfinále dále uvidíme i Shauna Murphyho, který porazil Marka Kinga 5-2 a ve stejném poměru vyřadil Anthony Hamilton Michaela Judge.

Reklama