Hlavní obsah

Krasobruslař Březina útočí na medaili z juniorského MS

SOFIA

Českému krasobruslaři Michalu Březinovi patří na juniorském mistrovství světa v Sofii průběžné druhé místo. Ve středu zajel druhý nejlepší krátký program a ve čtvrtek bude svou pozici hájit ve volných jízdách. Soutěž vede s pětibodovým náskokem obhájce zlata Američan Adam Rippon.

Článek

Osmnáctiletý Březina už svůj talent prokázal i mezi seniory, když obsadil na nedávném evropském šampionátu desáté místo. Nyní má velkou šanci vylepšit na juniorském MS pátou pozici z loňského roku. Další český reprezentant Petr Coufal, jenž ve středu oslavil teprve čtrnácté narozeniny, je jednadvacátý.

České krasobruslení dosud z juniorských šampionátů nikdy cenný kov nepřivezlo. Za československé éry se to podařilo jen stříbrné sportovní dvojici Jana Blahová, Luděk Feňo v roce 1978.

První zlaté medaile se v Sofii rozdávaly v soutěži sportovních dvojic, juniorskými šampiony se stali Rusové Ljubov Iljušečkinová a Nodari Maisuradze. Česká dvojice Alexandra Herbriková, Lukáš Ovčáček skončila sedmnáctá.

Juniorské MS v krasobruslení v Sofii:
Junioři - po krátkém programu:
1. Rippon (USA) 74,30, 2. Březina (ČR) 69,55, 3. Oi (USA) 69,40, ...21. Coufal (ČR) 48,40.
Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Iljušečkinová, Maisuradze 144,32, 2. Marťuševová, Rogonov (všichni Rus.) 138,59, 3. Castelliová, Shnapir (USA) 137,47, ...17. Herbriková, Ovčáček (ČR) 98,26.

Reklama