Hlavní obsah

Další malér pro Sáblíkovou. Zasahovali hasiči

Počítky

Zlomená noha, teď záplava. Další malér potkal v krátké době Martinu Sáblíkovou. Extrémní bouřky a následná povodeň zasáhly i dům a zahradu české rychlobruslařské hvězdy v Počítkách na Žďársku. Obydlí trojnásobné olympijské vítězky na kraji vesnice sice výrazně poničené není, zahradu však voda stékající z nedalekého lesa značně poškodila. U Sáblíkové museli zasahovat i hasiči.

Foto: Vysočina kraje HZS, ČTK

Kvůli silnému dešti se voda z polí dostala do obce Počítky, kde bydlí Martina Sáblíková.

Článek

"Povodeň zasáhla celou naši vesnici, nejvíc její střední část. Já bydlím na kraji, ale na můj dům se valila voda z luk a pastvin od lesa. Pod vodou mám celou zahradu, která se nedávno dodělávala, voda natekla i do domu, takže jsme s rodinou vzali kýble, hadry a vytírali jsme," uvedla Sáblíková ve vyjádření pro ČTK s tím, že se s náporem vody dokázali vcelku vyrovnat.

Odtoku ze zahrady nakonec pomohly i bagrem vytvořené strouhy. "Byli u mě hasiči, sousedé z vesnice mi bagrem udělali odtok vody pryč ze zahrady. Ač jsou to pro spoustu lidí hodně těžké chvíle, všichni jsou skvělí," ocenila třiatřicetiletá sportovkyně pomoc okolí v obci, do které se nedávno přestěhovala.

"Děkuji moc za pomoc rodině, hasičům, dobrovolníkům, fotbalistům a všem z obce," napsala nakonec na sítě rychlobruslařka. Stejně jako další lidé v regionu se ale i ona musela připravovat na případnou druhou vlnu záplav.

Foto: archiv Sport Invest

Martina Sáblíková na dubnovém snímku o berlích po příjezdu z nemocnice s nohou v sádře.

Pro Sáblíkovou to je další nepříjemnost v poslední době. V dubnu si zlomila nohu a teprve před pár týdny znovu začala s přípravou na příští sezonu.

Reklama