Hlavní obsah

Kateřina Emmons: Sestra trénuje vzduchovku a já uspávání mimina

PRAHA

Začátkem dubna se olympijské vítězce narodí první potomek. Čas na lenošení, ale Kateřina Emmons rozhodně nemá. Buď je na střelnici, maluje nebo se stará o synovce. „Pořád mám co dělat,“ přiznává. Ve čtvrtek si naposledy zastřílela, na vzduchovku znovu sáhne až po porodu. „Na podzim bych už chtěla zkusit nějaké závody,“ netají se svými plány nejlepší česká střelkyně.

Článek

I když už se Kateřina Emmons připravuje na mateřské povinnosti, zajde často také na střelnici. „Už nestřílím. Ve čtvrtek to bylo jen kvůli sponzorům,“ vysvětlovala nastávající maminka. Často ale chodím na tréninky manžela Matta a radím také sestře Aleně, která se po mateřské pomalu vrací. Obě tak trénujeme, Ája s puškou a já na miminko, když uspávám synovce,“ smála se olympijská vítězka.

V dubnu se manželům Emmonsovým narodí první potomek. „Rodit budu v Plzni, přesný termín ale neprozradím. Výbavičku i kočárek už máme kompletní někdy od nového roku. Jsme zodpovědní rodiče, tak už máme vše připravené,“ přiznala. „Na lenošení ale nemám čas. Opravovali jsme byt. Pořád je co dělat. Dokonce jsem i malovala. Nudila jsem se, tak jsem si řekla, že to zkusím. Docela mi to šlo,“ líčila pětadvacetiletá střelkyně.

<span>Pomalu už trojnásobná olympijská medailistka střádá plány na návrat. „Někdy v květnu bych chtěla začít pomalu s fyzičkou. Pak zkusím vzít vzduchovku do ruky a uvidím, jak na to jsem. Na podzim bych chtěla jet na první závody, kvůli atmosféře,“ prohlásila. „Na evropský šampionát v březnu příštího roku se asi nestihnu úplně připravit, ale na letní mistrovství světa do Mnichova už ano. Mateřství u střelkyň není nic mimořádného. Taková Ljubov Galkinová je příkladem toho, že i po narození děťátka se dá zase vyhrávat,“ dodala.</span>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.