Hlavní obsah

Trenér Novák nosí vizi přípravy na olympijskou sezónu v hlavě

PRAHA

Vize přípravy na olympijskou sezónu už má konkrétní obrysy. Říká to trenér rychlobruslařky Martiny Sáblíkové Petr Novák. „Teď se těšíme na odpočinek, ale o nové sezóně už přemýšlím a mám ji v hlavě. Vše podřídíme olympiádě,“ zdůraznil.

Článek

„Do konce roku se pojede pět závodů Světového poháru. V listopadu v Berlíně, Heerenveenu a v Hamaru, v prosinci v Calgary a v Salt Lake City. Všechny termíny důležitých závodů musíme sladit s přípravou a hlavně s olympijskými kvalifikačními závody. Martina má jistý start na tratích patnáct set metrů, tři a pět kilometrů,“ dodal Novák.

Věří však, že v individuálních závodech nebude jedinou českou zástupkyní na oválu. „Jsem přesvědčený, že Erbanová a Jirků si také vybojují účast na olympiádě. Startovaly na mistrovství světa ve čtyřiadvacítce závodnic a ve Vancouveru bude žen šestatřicet. Spolu pak pojedou družstva. O účast se poperou určitě i kluci - Sáblík, Haselberger a Kulma,“ věří Novák.

A je optimisticky naladěn: „Mohli bychom získat tři medaile. Všechna tři děvčata mají rezervy v tréninku i technice a mohou se stále zlepšovat. Včetně Martiny, před níž smekám. Jiný sportovec by to, co ona, těžko zvládl,“ dodal s úklonou.

Reklama