Hlavní obsah

Kličko nebo Gomez? V boji o titul si oba boxeři slibují lekci

PRAHA

V sobotu večer vypukne na galavečeru boxu v německém Stuttgartu bitva o titul šampióna organizace WBC. Mistrovský pás v zápase bude obhajovat slavný Ukrajinec Vitalij Kličko, jeho vyzyvatelem bude Kubánec Juan Carlos Gomez. Oba věří, že toho druhého vyřídí v ringu velmi rychle...

Článek

Ukrajinský reprezentant, který se loni po čtyřleté pauze vrátil do ringu, je všeobecně považován za favorita a ani on sám to nevidí jinak. "Jsem skvěle připraven. Svému soupeři mohu slíbit nejtěžší boj v kariéře. Vím, že je to velmi dobrý boxer, technicky vybavený. Ukázal ale, že vše je to díky jeho hmotnosti, to je to jediné. Ukážu mu, jak se boxuje. Bude to lekce, ale nebude trvat dlouho," řekl sedmatřicetiletý Kličko na tiskové konferenci před zápasem.

Pětatřicetiletý Gomez se však rozhodně nevzdává. Na boxerskou legendu si věří. "Jsem lepší boxer, rozbiju mu tvář. Prostě ho zbiju, to je všechno," uvedl Gomez. "Zesměšním ho tak, že bude muset ukončit kariéru," prohlásil sebevědomě "Černý panter", jak se Gomezovi přezdívá.

Pálu Gomezovy výroky pobavily

Vitalije Klička favorizuje i nejlepší česká těžká váha Ondřej Pála. „S Gomezem jsem trénoval, mám s ním i naspárováno. Také jsem viděl jeho poslední souboj s Vladimirem Virchisem. Podle toho soudím, že Klička moc nepotrápí,“ zamyslel se nad šancemi Gomeze. „Bohužel. Kdyby ano, měl bych z toho velkou radost. Nejsem totiž fanouškem stylu bratří Kličků a té mánie okolo nich. Ale tenhle zápas Vitalij s přehledem vyhraje," dodal Pála.

Gomezovo sebevědomí a prohlášení, že Klička pošle do důchodu, Pálu upřímně rozesmálo. „To mě opravdu pobavilo. Vždyť Gomez je jen o dva roky mladší než  Kličko. Taky je menší a spíš technický s výborným pohybem. Podle mě se na Klička vůbec nedostane. On se Gomez tváří hodně sebevědomě. Ale po sparingu se mnou už takový nebyl..."uzavřel Pála.

Kličko trénoval jako Rocky

Kubánský boxer byl v roce 2005 pozitivně testován na kokain a musel tak na rok ring opustit. Během své kariéry absolvoval pětačtyřicet zápasů. Prohrál zatím jen jeden jediný. "Železná pěst", jak se Kličkovi říká, se na svého protivníka připravoval ve stylu a la Rocky. Jeho bilance je zatím šestatřicet výher a dvě prohry. Kdo se nakonec bude radovat z titulu mistra světa WBC, se rozhodne už tuto sobotu ve stuttgartské aréně ve 22:45.

Reklama