Hlavní obsah

Savchenková se Szolkowým vykročili za obhajobou světového titulu

LOS ANGELES

Německá sportovní dvojice Aliona Savchenková a Robin Szolkowy udělala první krok k obhajobě světového titulu. Na krasobruslařském šampionátu v Los Angeles v úterý vyhrála krátký program, v němž o 3,36 bodu porazila ruské reprezentanty Juko Kavagutiovou a Alexandera Smirnova. Třetí jsou zatím Číňané Tan Čang a Chao Čang.

Článek

V krátkém programu předvedly všechny přední dvojice takřka bezchybné výkony. Szolkowy se na rozdíl od lednového mistrovství Evropy vyhnul pádu při trojitém toeloopu, což svěřencům Inga Steuera přineslo nový osobní rekord 72,30 bodu.

Na druhou pozici se protlačili stříbrní medailisté z mistrovství Evropy Kavagutiová se Smirnovem. Díky naprosto čisté a elegantní jízdě porazili přibližně o bod a půl obhájce světového stříbra Tan Čang a Chao Čang. Partnerka japonského původu kvůli olympijským hrám přijala ruské občanství a z Kawagučiové z Helsinek je v Los Angeles Kavagutiová.

Do soutěže tanečních párů v úterý vstoupili nejlépe Rusové Oksana Domninová a Maxim Šabalin. V Los Angeles si v povinném tanci na rytmy pasa doble vytvořili náskok více než jednoho bodu před domácími Tanith Belbinovou a Benjaminem Agostem, třetí jsou zatím obhájci stříbrných medailí Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir. Českým reprezentantům Lucii Myslivečkové a Matěji Novákovi patří při premiéře na velké seniorské akci průběžná sedmnáctá pozice.

Na stupních vítězů jsou tak zatím páry, které měly v této sezoně vážné zdravotní problémy. Domninová se Šabalinem kvůli partnerově bolavému kolenu nedokončili mistrovství Evropy, Belbinová s Agostem závodili poprvé od prosincového zranění partnerových zad, Virtueová zase v září podstoupila operaci kvůli problémům s oběma holeněmi a Kanaďané kvůli tomu vynechali většinu sezóny.

Mistrovství světa v krasobruslení:
Sportovní dvojice - krátký program: 1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 72,30 bodu, 2. Kavagutiová, Smirnov (Rus.) 68,94, 3. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 67,42, 4. Muchortovová, Trankov (Rus.) 66,88, 5. Čching Pchang, Ťien Tchung (Čína) 65,18, 6. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 64,10.
Taneční páry - povinné tance: 1. Domninová, Šabalin (Rus.) 40,77 bodu, 2. Belbinová, Agosto (USA) 39,65, 3. Virtueová, Moir (Kan.) 39,37, 4. Davisová, White (USA) 37,73, 5. Chochlovová, Novickij (Rus.) 37,34, 6. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 36,54, ...17. Myslivečková, Novák (ČR) 28,29.

Reklama