Hlavní obsah

Hroši dvakrát prohráli, Třebíč má druhou výhru

Praha

Deštivé počasí v sobotu neumožnilo odehrát ani jeden z pěti plánovaných zápasů domácí baseballové extraligy. V neděli se mohlo hrát aspoň na dvou stadionech, šlágr Draci Brno - Eagles Praha byl znovu odložen.

Foto: baseball.cz

Na odpalu Pavel Budský.

Článek

Tempo Praha se díky dvěma výhrám nad Hrochy Brno vrátilo do hry o postup do TOP6. Obě utkání se hrála v neděli v Praze. Domácí nemohli využít na nadhozu Marka Minaříka, kterému se před týdnem dařilo v televizním utkání s Arrows Ostrava. Marek ale může nastupovat jako pálkař, což se jeho týmu plně vyplatilo. V prvním duelu po jeho třímetovém odpalu šlo Tempo do vedení 2:0 a vykročilo tak úspěšně k celkové výhře 3:1.

Ve druhém střetnutí rozhodli domácí o další výhře v první polovině utkání, ve které se i díky tříbodovému homerunu Martina Zelenky dostali do vedení 9:0 a v klidu dokráčeli ke svému letošnímu čtvrtému vítězství.

„Věděli jsme, že máme před sebou dvě důležitá utkání, a že se musíme více semknout. Změny v lineupu i v obraně přišly v pravou chvíli," pochvaluje si nadhazovač David Nevěřil, který opět předvedl výborný výkon a je stále jako jediný nadhazovač soutěže bez obdrženého bodu. „Pálkařsky jsme takhle dobře ještě letos nehráli. Nadhazovačská rotace také zafungovala na výbornou. Teď musíme zůstat na správné vlně a vyhrávat. To je cesta do TOP6," přeje si Nevěřil. Jake Rabinowitz dosáhl v zápase na metu 500 strike outů v extralize.

Druhou výhru v sezoně si odvezli Nuclears Třebíč ze zápasu s Technikou Brno. Technika se tentokrát nedokázala v útoku na Davida Merganse tolik prosadit a bodovala pouze po dvoubodovém homerunu Mária Gottschalla. Naopak startujícímu Radku Burianovi se úvod střetnutí nevydařil a v průběhu 2. směny byl vystřídán Michalem Sobotkou. Nuclears sbírali postupně body, a nakonec se mohli radovat z výhry 6:2. První homerun v extraligové kariéře odpálil třebíčský Marek Krejčiřík.

Pouze s jedinou výhrou tak zůstávají už jen SaBaT Praha a Olympia Blansko.

V neúplné tabulce je první Kotlářka Praha před Eagles Praha, zatím postupující šestku zavírají Hroši Brno. Další extraligové kolo se hraje od středy do neděle.

Baseballová extraliga:
Tempo Praha - Hroši Brno 3:1 a 12:6
Technika Brno - Nuclears Třebíč 2:6
Draci Brno - Eagles Praha odloženo
Tabulka:
1.Kotlářka Praha87187,5
2.Eagles Praha86275,0
3.Arrows Ostrava75271,4
4.Draci Brno96366,7
5.Technika Brno95455,6
6.Hroši Brno105550,0
7.Tempo Praha94544,4
8.Nuclears Třebíč82625,0
9.Olympia Blansko81712,5
SaBaT Praha81712,5

Reklama