Hlavní obsah

Zkrácená sezona MLB by se mohla rozběhnout koncem července

New York

Zhruba za měsíc by se mohla rozběhnout zkrácená sezona baseballové MLB, čímž by skončila několikaměsíční přetahovaná mezi kluby a hráči. Majitelé klubů v pondělí jednomyslně schválili, že se letošní sezona odehraje s 60 zápasy pro každý tým. Základní část by mohla začít 24. července a skončit 27. září.

Foto: Eric Miller, Reuters

Stadion Minnesoty Twins během utkání baseballové MLB proti New Yorku Yankees. Ilustrační foto.

Článek

Rozhodnutí klubů předcházelo odmítavé stanovisko hráčské asociace MLBPA k šedesátizápasové základní části a rozšířenému play off. Podle podmínek březnové dohody nyní MLB využila svého práva k určení délky ročníku podle svého uvážení, jež je stejná jako ta, kterou krátce předtím hráčská unie odmítla. Za normálních okolností se hraje v základní části 162 duelů.

MLB nyní dala hráčské asociaci čas do středy, aby potvrdila, zda se baseballisté budou moci 1. července dostavit do tréninkových kempů. Také musí odsouhlasit zdravotní a hygienické podmínky týkající se šíření covidu-19.

Sezona MLB měla začít už na konci března, ale kvůli koronavirové pandemii byl start odložen. Ideální situace není ani v současnosti, podle listu USA Today mělo za poslední týden pozitivní test na covid-19 čtyřicet hráčů a členů realizačních týmů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.