Hlavní obsah

Zkrácená sezona MLB se rozběhne 23., nebo 24. července

Praha

Startu zámořské baseballové ligy MLB už nic nebrání. Hráčská unie definitivně odsouhlasila formát s 60 zápasy základní části pro každý tým, přijala také zdravotní a hygienické podmínky týkající se šíření covidu-19 a deklarovala připravenost zahájit 1. července tréninkové kempy. Zbývá ještě určit termín prvního hracího dne, bude to 23., nebo 24. červenec, oznámil komisionář MLB Rob Manfred.

Foto: baseball.cz

Zkrácená sezona MLB se rozběhne 23., nebo 24. července

Článek

"Všechny zbývající záležitosti byly vyřešeny a hráči se hlásí do tréninkových kempů," konstatovala unie MLBPA v prohlášení.

Sezona začne bez diváků, týmy budou hrát na rozdíl například od NBA či NHL na vlastních stadionech. Aby se co nejvíce omezilo cestování, většinu zápasů kluby sehrají se čtveřicí soupeřů ze stejné divize a i další program zohledňuje geografickou polohu.

Základní část, ve které za normálních okolností každý tým hraje 162 duelů, skončí 27. července. Play off nakonec nebude rozšířené, ale bude ho hrát jako obvykle deset týmů. Světová série, z níž vzejdou šampioni, vyvrcholí v říjnu.

Sezona MLB měla začít už na konci března, ale kvůli koronavirové pandemii byl start odložen. Ligové vedení pak dlouho nemohlo najít společnou řeč s hráčskou unií zejména ohledně počtu zápasů a výše platů.

Reklama