Hlavní obsah

Krasobruslař Joubert ukončil spolupráci s trenérem Simondem

PAŘÍŽ

Francouzský krasobruslař Brian Joubert po vzájemné dohodě ukončil spolupráci s trenérem Jeanem-Christophem Simondem. Úřadujícího mistra Evropy a bronzového medailistu z nedávného mistrovství světa zatím povede jeho bývalý kouč Laurent Depouilly. Informovala o tom Francouzská bruslařská federace.

Článek

Se Simondem Joubert spolupracoval od roku 2006 a pod jeho vedením získal předloni světový titul. V poslední době však nebyl s koučem spokojen. "Po dobré první sezoně to začalo jít na mistrovství Evropy ve Varšavě z kopce. Jean-Christophe netrávil dost času v mém tréninkovém centru v Poitiers. Bylo to těžké pro něj a nepřijatelné pro mě. Myslím, že to je nejlepší řešení pro oba," uvedl čtyřiadvacetiletý Francouz.

Letos v průběhu sezony změnil volnou jízdu a s novým programem sice skončil na stupních vítězů na evropském i světovém šampionátu, ale svými výkony příliš nepřesvědčil. Především na MS v Los Angeles se v zákulisí objevila řada hlasů, které kritizovaly jeho údajně nadhodnocené známky za komponenty a nespravedlivě získanou medaili. Tu si podle mnohých místo Jouberta zasloužil český krasobruslař Tomáš Verner.

Simond se Joubertovým vysvětlením důvodů ukončení spolupráce cítí být uražen. "Říct, že to bylo neúnosné a že jsem byl s ním jen čtyři měsíce, je sprostá lež. Opravdu se cítím podvedený. Nechápu, proč byste měli někoho zničit místo toho, abyste řekli, že prostě chcete změnit trenéra," rozhořčil se v rozhovoru pro agenturu AFP.

Staronový kouč Depouilly bude Jouberta doprovázet na premiérovém ročníku Světové trofeje týmů, která se za účasti šesti krasobruslařských velmocí uskuteční v závěru příštího týdne v Tokiu. Zkušený Francouz by s ním rád spolupracoval i v přípravě na olympiádu ve Vancouveru. "Před olympiádou ve Vancouveru zůstanu v Poitiers. Chci, aby po mém boku zůstal Laurent Depouilly a mou choreografkou byla Taťjana Tarasovová," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.