Hlavní obsah

Pětibojařka Grolichová skončila v Káhiře osmá

KÁHIRA

Osmé místo obsadila česká moderní pětibojařka Lucie Grolichová v sobotním závodu Světového poháru v Káhiře. Druhá reprezentantka Sylvie Černá-Marčevová byla dvacátá.

Článek

"Holky předvedly, na co aktuálně mají, což je pozitivní zpráva," řekl trenér Jakub Kučera. Pro jeho svěřenkyně to byl druhý závod v sezoně a rovněž druhý v novém systému, který spojuje do závěrečné disciplíny střelbu a běh. "Mám k tomu své výhrady, ale nezbývá nám, než se na to připravit a doufám, že jsme na správné cestě," dodal kouč.

Grolichová měla z výsledku dobrý pocit. "Jsem docela spokojená, ale je to oproti starému systém hodně velký rozdíl. Spíš zkoušíme nejlepší varianty, než že bychom měly jasný směr," řekla.

V minulosti se dalo před závěrečným během spočítat, kdo na co má. Současná podoba běhu s pauzami na střelbu finále mění. "Dřív se dalo běžet takticky, ale tady si každý musí jít podle sebe," uvedla Grolichová. Češi zkoušejí pro střelbu různé zbraně i náboje a trenéra potěšilo, že pětibojařky patřily na střelnici k nejrychlejším.

Z vítězství se ve druhém podniku sezony radovala Laura Asadauskaiteová z Litvy před domácí Ajou Medaníovou. Dlouho vedoucí Amélie Cazeová z Francie byla třetí.

Reklama