Hlavní obsah

Žokej Faltejsek vyhrál ve Skotsku s outsiderem

AYR

O senzační výsledek se postaral český žokej Jan Faltejsek, jenž na sobotním mítinku ve skotském Ayru vyhrál s největším outsiderem dostihu, který nastupoval na start s kurzem 22:1. V konkurenci pouhých čtyř koní zvítězil Faltejsek v sedle Apartmana v Purvis Marquees Juvenile Novices' Hurdle na 3200 metrů s náskokem patnácti délek.

Článek

Apartman patřil předloni ke špičkovým dvouletým koním ve střední Evropě. Loni byl po prvním startu prodán do Anglie a tam zatím absolvoval tři starty s bilancí jedno vítězství a jedno druhé místo.

Sobotní vítězství Apartmanovi přineslo dotaci 7800 liber. Trénuje ho George Charlton, který vedle Faltejska zaměstnává často i dalšího českého jezdce Jakuba Kocmana.

Faltejsek sobotní úspěšné odpoledne potvrdil ještě druhým místem v dostihu Ashleybank Investments Standard Open National Hunt Flat Race, který absolvoval v sedle Master Beau, jenž měl kurz 14:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články