Hlavní obsah

Čeští moderní pětibojaři vyhráli na ME juniorů smíšenou štafetu

ALBENA

Moderní pětibojaři Ondřej Polívka a Natalie Dianová se v pátek stali v bulharské Albeně juniorskými mistry Evropy ve smíšené štafetě. Čeští reprezentanti budou do historie zapsáni jako vůbec první vítězové této nové soutěže pro jednoho muže a jednu ženu na vrcholné akci.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

"Určitě si toho vážím, je to něco nového," řekl Polívka, vítěz nedávného závodu Světového poháru v Káhiře a bývalý juniorský mistr světa. "Ještě jsme se s tím nesetkali, ale je to dost podobné štafetám, jenom se střídá holka kluk. Za zlato jsme rádi."

Český pár nezačal ideálně v šermu, ale v plávání skončil třetí, zvládl dobře obtížné koně při parkuru a do finálové kombinace běhu a střelby startoval z pátého místa. Dianová posunula tým na čtvrté místo a Polívka se rychlou druhou střelbou dostal do čela.

"Získal deset vteřin náskok a vzhledem k jeho běžeckým kvalitám bylo jasné, že to donese do cíle," uvedl český trenér Tomáš Janko. "Já tomu věřil až pět set metrů před cílem," doplnil Polívka.

Smíšené páry, které letos budou místo štafet na mistrovství světa v Londýně, by v budoucnosti měly soutěžit i na olympiádě. "S tou myšlenkou se zavádějí," potvrdil Janko.

Reklama