Hlavní obsah

V Hradci Králové startuje seriál závodů v in-line bruslení

PRAHA

V neděli v Hradci Králové se naplno rozběhne pátý ročník česko-slovenského seriálu Nestlé LifeInLine Tour v závodech na kolečkových bruslích, který se potřetí koná zároveň jako Český pohár v půlmaratonu. Na startu prvního českého závodu se objeví i řada zahraničních jezdců v čele s exmistrem Evropy Mathieu Grandgirardem z Francie, který vyhrál na konci března úvodní díl seriálu v Bratislavě.

Článek

Letos se v České republice poprvé pojede i jeden z podniků Světového poháru, který bude hostit 7. června Ostrava.

V loňském roce zaznamenala Tour opět výrazný nárůst počtu účastníků - registrováno bylo již 7500 aktivních bruslařů. Celkové prvenství v Českém poháru i v seriálu obhajují Slováci Renáta Karabová a Milan Križan.

"Už pátý rok nabízíme rodinný festival in-line bruslení pro každého, symbiózu vrcholového, výkonnostního i fitness sportut. Síla seriálu je právě v tom propojení, na stejné trati se úplný začátečník může potkat třeba s olympioničkami a elitními světovými rychlobruslařkami Martinou Sáblíkovou nebo Kateřinou Novotnou," uvedl ředitel projektu Martin Plecitý.

Kalendář Nestlé LifeInLine Tour 2009:
10. května: Hradec Králové, 17. května: Praha, 31. května: České Budějovice, 7. června: Ostrava (Světový pohár), 14. června: Brno, 21. června: Prievidza, 28. června: Trebišov, 6. září: Poprad, 13. září: Plzeň (mistrovství ČR), 20. září: Opava, 27. září: Pardubice.

Reklama