Hlavní obsah

Čtyři čeští boxeři postoupili v Ústí nad Labem do semifinále

ÚSTÍ NAD LABEM

Stoprocentní úspěšnost zaznamenali čeští boxeři v úvodní den jubilejního 40. ročníku Velké ceny Ústí nad Labem. Všichni čtyři domácí borci si ve vyšších váhových kategoriích zajistili postup do sobotního semifinále.

Článek

Ve váze do 81 kg zdolal prostějovský Petr Novotný s přehledem Avdžíva Mahgmeda z Kataru. Ve stejné hmotnostní kategorii udržel Vladimír Řezníček bodové vítězství nad Ioanisem Militopulosem z Řecka, přestože byl dvakrát počítán.

V kategorii do 91 kg vyřadil domácí Antonín Viktora na body Bělorusa Viktora Chvarkova. V nejtěžší váze zdolal Vladimír Průša urostlého Josefa Elghaniho z Izraele, když od začátku vedl.

Nejlepší český amatérský boxer Zdeněk Chládek, jediný obhájce loňského prvenství, se ve váze do 64 kg představí ve čtvrtek v souboji s Arpádem Klaszem z Maďarska.

Nejvíce postupujících boxerů měli v prvním dnu vyřazovacích bojů Irové, kterých prošlo dál pět. Po odřeknutí výprav Německa a Mongolska startuje v Ústí nad Labem 87 boxerů z 15 zemí. Velká cena pokračuje na ústeckém zimním stadionu druhým dnem vyřazovacích bojů ve čtvrtek od 16:00.

Čeští reprezentanti na Velké ceně Ústí nad Labem v boxu:
Čtvrtfinále:
do 81 kg: Novotný - Mahgmed (Kat.) 7:4, Řezníček - Militopulos (Řec.) 12:8
do 91 kg: Viktora - Chvarkov (Běl.) 3:1, nad 91 kg: Průša - Elghani (Izr.) 10:5.

Reklama

Související témata: