Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Dianová skončila na SP v Římě desátá

ŘÍM

Česká moderní pětibojařka Natalie Dianová skončila desátá v nedělním závodu Světového poháru v Římě. Lucie Grolichová byla třináctá, když přišla o lepší umístění po hrubé chybě na dvojskoku v parkuru. Sylvie Černá závod dokončila na 26. místě. Vítězkou se stala Egypťanka Aja Medanyová.

Článek

Všechny Češky se kvalifikovaly do zářijového finále SP v Riu de Janeiro. Do Brazílie mohou cestovat i tři čeští muži - Ondřej Polívka, David Svoboda a Libor Capalini. "Šestici jsme ve finále nikdy neměli," ocenil trenér Jakub Kučera.

Dianová dosáhla svého nejlepšího výsledku v SP jen pět dnů po úspěšně absolvované maturitě. Dvacetiletá pětibojařka si desáté místo zajistila díky kvalitnímu plavání, parkuru i závěrečné kombinaci běhu a střelby. V ještě lepším umístění jí zatím brání slabší šerm. "Celkově je to určitě krásný výsledek. Šerm je podprůměr, ale víc zatím nedá, čeká ji ještě dlouhá cesta," řekl Kučera.

Naopak zkušená Grolichová solidně šermovala a k tomu zaplavala svůj druhý nejlepší čas v kariéře. "Což je před Evropou skvělý signál," těšilo trenéra. Pro parkur si vylosovala koně, s kterým jel o den dříve Capalini, ale po pádu na dvojskoku přišla o 200 bodů. "Byla to její velká chyba. Nakonec to otočila na třinácté místo, ale měla to rozjeto do první šestky. Každopádně je to škoda," dodal.

Pětibojaře nyní čeká příprava na evropský šampionát, který se koná koncem června v Lipsku. "Doteď se dá v uvozovkách říci, že to byly tréninkové soutěže," uvedl Kučera.

Závod Světového poháru v moderním pětiboji žen v Římě:
1. Medanyová (Egypt) 5656, 2. Gyeneseiová (Maď.) 5596, 3. Gretčičnikovová (Rus.) 5544, ...10. Dianová 5284, 13. Grolichová 5220, 26. Černá (všechny ČR) 5008.

Reklama