Hlavní obsah

Judista Petřikov na MS prohrál ve čtvrtfinále a skončil sedmý

ROTTERDAM

Judista Pavel Petřikov prohrál na mistrovství světa ve čtvrtfinále nejnižší váhové kategorie do 60 kilogramů a neuspěl ani v opravách. Celkově obsadil na šampionátu v Rotterdamu sedmou příčku. Třiadvacetiletý český reprezentant tak nenavázal na výsledky z posledních měsíců, kdy vyhrál turnaje Světového poháru v Bukurešti i Tallinnu.

Článek

Přesto si na tatami v Rotterdamu připsal na úvod cenný skalp. Nejprve nemusel díky losu do prvního kola, ale v tom druhém zdolal olympijského vítěze z Pekingu Korejce Čche Min-ho. Petřikov nejprve inkasoval wazari, poté ale vyhrál za necelé tři minuty na ipon a postoupil mezi nejlepších 16 judistů.

V dalším duelu mu nevzdoroval mladý Lichtenštejnec Yves Monn ani minutu, čtvrtfinálový souboj s Italem Eliem Verdem už ale třiadvacetiletý český reprezentant prohrál. Nedařilo se mu pak ani v opravném pavouku, kde podlehl těsně Arménu Hovhannesu Davtjanovi.

V kategorii do 66 kilogramů měl rovněž na úvod volno David Dubský a ve druhém kole si poradil se stříbrným medailistou z Pekingu Benjaminem Darbeletem. V dalším klání už byl ale nad jeho síly Rumun Dan Fasie a soutěž pro něj skončila.

Reklama

Související témata: