Hlavní obsah

Slavík se stal letním šampiónem mezi sdruženáři

LIBEREC

Tomáš Slavík se stal v Liberci českým šampiónem v letní severské kombinaci. K titulu se vyhoupl skvělým během ze čtvrtého místa po skoku, v celkovém hodnocení závodu Kontinentálního poháru FIS se ale musel sklonit před německým soupeřem Markusem Försterem.

Článek

Slavík protnul cíl desetikilometrové trati, kterou sdruženáři absolvovali na inline bruslích, s náskokem necelé sekundy před oddílovým kolegou z Dukly Liberec Pavlem Churavým, třetí skončil Petr Kutal.

"Závod to byl velice dramatický, protože hned šest závodníků dělila na startu pouhá půlminuta. S Försterem a Petrem Kutalem jsme se dotáhli do čela a pak už to bylo o finiši. Ani nevím, kde nám Němec unikl," zhodnotil závod Tomáš Slavík v tiskové zprávě.

Skokanskou část na Ještědu tradičně ovlivnil proměnlivý vítr. "Byla to loterie a na rozmary doplatili také dva z našich reprezentantů - Mirek Dvořák a Aleš Vodseďálek," uvedl reprezentační trenér Luděk Šablatura. Obhájce titulu Dvořák skončil celkově třináctý, Vodseďálek uzavřel první desítku.

Reklama