Hlavní obsah

Krasobruslař Pljuščenko se vrátí na soutěžní led v Moskvě

MOSKVA

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko se po třech a půl letech vrátí na soutěžní led v mezinárodním závodě. Od pátku se zúčastní v Moskvě druhého dílu seriálu Grand Prix. Jeho hlavní prioritou v této sezóně je olympiáda ve Vancouveru, kde má obhajovat zlato.

Článek

Šestadvacetiletý krasobruslař už se v říjnu představil divákům při národní soutěži a v krátkém programu dosáhl rekordní známky 97,36 bodu. Trojnásobný mistr světa si však nemyslí, že už by už nyní byl připraven na vrchol ve Vancouveru.

"Musím ještě zapracovat na mnoha detailech nového programu. Pracuju tvrdě na tom, aby byly obě jízdy perfektní. Grand Prix v Moskvě pro mě znamená velký skok, ani po ní ale nebudu moci říct, zda jsem připraven na vrcholnou akci," vzkázal svým fanouškům.

Pljuščenko se od triumfu v Turíně věnoval výhradně exhibicím, několikrát se představil i českým divákům. Jeho největšími soupeři budou v Moskvě Belgičan Kevin van der Perren a Američan Johnny Weir. Čeští krasobruslaři Tomáš Verner ani Michal Březina se druhého podniku Grand Prix neúčastní.

Reklama