Hlavní obsah

Kostelecký: Doufám, že se s novou brokovnicí dostanu do finále

V úterý odletěl střelec David Kostelecký na finále Světového poháru do Pekingu. S sebou si vzal úřadující olympijský vítěz také novou brokovnici, se kterou střílí teprve měsíc. Přesto věří, že finále by mu nemělo uniknout. "Prostě to risknu. Posledních pár dnů se mi nedaří. Tak doufám, že v Číně to bude lepší a dostanu se do finále," říká Kostelecký.

Foto: PRÁVO

David Kostelecký

Článek

Jak jste spokojený s dosavadním průběhem sezóny?

Spokojený docela jsem. Zúčastnil jsem se šesti velkých závodů a třikrát se mi povedlo dostat se do finále. Navíc jsem se po celý rok udržel v čele světového žebříčku, což mě těší.

Kterého výsledku si letos nejvíce ceníte?

Je jich víc. Poprvé v kariéře jsem se probojoval na mistrovství světa do finále. Sice jsem skončil těsně čtvrtý, ale i tak mám z tohoto výsledku radost. Navíc jsme s družstvem získali pro naši zemi po dvaceti letech medaili, což je také velký úspěch. A opomenout nemohu ani druhé místo ze Světového poháru v San Marinu.

O víkendu se v Číně uskuteční finále Světového poháru, jak se těšíte?

Na závod se těším. Původně se ale mělo finále uskutečnit už na konci září v Turecku. Z nějakých mně neznámých důvodů ho přeložili do Pekingu a k tomu ještě až na přelom října a listopadu. Zářijový termín by byl lepší. Po srpnovém mistrovství světa by nebyla pauza tak velká. Byl jsem rozstřílený.

Budete na finále SP střílet už s novou brokovnicí?

Zkusím to tam s ní, i když s ní střílím teprve měsíc. Prostě to risknu. Zatím jsem s ní absolvoval dva menší závody na Slovensku a ve Slovinsku a oba jsem vyhrál. Ale v posledních dnech se mi příliš nedaří. Doufám, že je to tím chladným počasím. Nemám rád střílení v zimě. Snad bude v Číně tepleji a půjde mi to lépe. Rád bych se tam dostal do finále.

Co máte v plánu po návratu z Číny, pojedete někam na dovolenou?

Určitě budu odpočívat, letos toho bylo hodně. Pro mě bude dovolená už jen to, že nikam nebudu muset jet a budu mít více volna.

Kdy začnete s přípravou na novou sezónu?

Počítám s lednem. Sezóna mi začne první týden v březnu. To pojedu na Světový pohár do Mexika. Takže ty dva měsíce přípravy by měly stačit. Příští rok už se bude na mistrovství světa střílet o účastnická místa na olympiádě v Londýně. Takže se zúčastním více závodů, abych se co nejlépe na světový šampionát připravil.

Reklama

Související témata: