Hlavní obsah

Grand Prix gymnastů v Brně vyhráli Němci Liebrich a Hindermannová

BRNO

Německá dvojice Helge Liebrich, Maria Hindermannová vyhrála Grand Prix smíšených dvojic ve sportovní gymnastice v Brně. Na druhém místě se ztrátou tří desetin bodu skončili čeští gymnasté Martin Konečný s Janou Komrskovou. O vítězství německého páru rozhodly ve finále dva vynikající Liebrichovy přeskoky.

Článek

Jeho výkon ocenili rozhodčí nejvyšší známkou celé soutěže 15,550, která vykompenzovala i pád jeho partnerky Hindermannové na kladině. Konečný zvolil na finále svou nejsilnější disciplínu hrazdu, doplatil ale na menší zaváhání a kmih navíc ztrátou tří desetin bodu, což zřejmě český pár stálo prvenství.

"Postupem do finále jsme s Janou splnili náš cíl. Další už bylo navíc, sahali jsme po prvenství," řekl po sobotní soutěži Konečný, jenž byl nejvíce spokojen se svým semifinálovým cvičením na bradlech. "Začal jsem se na bradla připravovat až ráno, původně jsem chtěl cvičit na kruzích, ale bolelo mě rameno," dodal Konečný, jenž vyhrál brněnskou Grand Prix s Komrskovou před šesti lety.

Solidní výkon odvedla na bradlech i Jana Šikulová, která obsadila společně s Rakušanem Fabianem Leimlehnerem třetí místo. "Soustředili jsme se hlavně na semifinále. V silné konkurenci bylo totiž velmi těžké postoupit do čtyřčlenného finále," uvedla Šikulová.

Mezinárodní závod Grand Prix smíšených dvojic ve sportovní gymnastice v Brně:
1. Liebrich, Hindermannová (Něm.) 28,450, 2. Konečný, Komrsková (ČR) 28,150, 3. Leimlehner, Šikulová (Rak./ČR) 27,750, 4. Smink, Blindová (Niz.) 27,650, 5. Leidlmair, Maderová (Rak.) 24,575, 6. Szabó, Csillagová (Maď.) 24,350.

Reklama